x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Doradă cu fasole mung

Doradă cu fasole mung

27 Oct 2010   •   00:00
Doradă cu fasole mung
5990-135002-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 dorade, 150 g fasole mung, 80 g orez negru, două cepe roşii, doi ardei iuţi, 4 căţei de usturoi, două limete, 150 ml ulei de măsline, boia dulce, cimbru uscat, sare, piper, pătrunjel, morcovi, fenicul, gulii

● Mod de preparare
1
Doradele se curăţă de solzi, se eviscerează, se spală şi se scurg. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii.

2 Ardeiul iute se spală, se taie felii şi se pune lângă ceapă. Se ung doradrele în interior cu ulei, se presară cu boia dulce, sare, piper şi o linguriţă cu cimbru uscat.

3 Se aşază în interiorul fiecăreia felii de ceapă, ardei iute şi usturoi.

4 Se ung peştii cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pe fiecare se aşază felii de limetă.

5 Se presară restul de boia şi cimbru, se introduce tava în cup­­tor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

6 Fasolea mung şi orezul se fierb separat în apă cu sare, se scurg, se amestecă bine cu puţin ulei, sare, piper şi se servesc alături de doradele calde.

● Sfat: Orezul şi fasolea mung se pot amesteca împreună cu morcovi, fenicul sau gulii fierte şi pă­trunjel.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste