● Mod de preparare
1 Doradele se curăţă de solzi, se eviscerează, se spală şi se scurg. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii.
2 Ardeiul iute se spală, se taie felii şi se pune lângă ceapă. Se ung doradrele în interior cu ulei, se presară cu boia dulce, sare, piper şi o linguriţă cu cimbru uscat.
3 Se aşază în interiorul fiecăreia felii de ceapă, ardei iute şi usturoi.
4 Se ung peştii cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pe fiecare se aşază felii de limetă.
5 Se presară restul de boia şi cimbru, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
6 Fasolea mung şi orezul se fierb separat în apă cu sare, se scurg, se amestecă bine cu puţin ulei, sare, piper şi se servesc alături de doradele calde.
● Sfat: Orezul şi fasolea mung se pot amesteca împreună cu morcovi, fenicul sau gulii fierte şi pătrunjel.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro