● Mod de preparare:
1 Doradele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Cepele se curăţă, se spală şi se taie rondele.
2 Se presară într-o tavă adâncă, se pun deasupra felii de ardei capia şi ardei iute, se adaugă felii de roşii şi se condimentează. Se aşază peste ele peştii condimentaţi şi umpluţi cu oregano, se stropesc cu ulei amestecat cu fileurile de anşoa pisate, sare şi piper.
3 Se toarnă peste tot oţetul, se presară oregano, usturoi pisat şi se toarnă puţină apă.
4 Peste peşte se pun felii de limetă, se introduce tava în cutorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
5 Cartofii se curăţă şi se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Când sunt gata se pasează, se amestecă bine cu sare, piper şi laptele cald.
6 Se pun doradele în farfurii, se aşază alături piureul şi se servesc.
● Sfat: La piureul de cartofi se mai poate adăuga şi smântână sau puţin ulei de măsline.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro