x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Doradă la tavă cu usturoi

Doradă la tavă cu usturoi

02 Noi 2010   •   00:00
Doradă la tavă cu usturoi
5999-135654-untitled1.jpg● Ingrediente: două dorade mari, două limete, usturoi, două cepe, două linguri cu oţet de mere, două roşii, un ardei iute, doi ardei capia, două fileuri de anşoa, 50 ml ulei, 700 g cartofi, 200 ml lapte, sare, piper, oregano, smântână

● Mod de preparare:
1
Doradele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Cepele se curăţă, se spală şi se taie rondele.

2 Se presară într-o tavă adâncă, se pun deasupra felii de ardei capia şi ardei iute, se adaugă felii de roşii şi se condimentează. Se aşază peste ele peştii condimentaţi şi umpluţi cu oregano, se stro­pesc cu ulei amestecat cu fileurile de anşoa pisate, sare şi piper.

3 Se toarnă peste tot oţetul, se pre­sară oregano, usturoi pisat şi se toarnă puţină apă.

4 Peste peşte se pun felii de limetă, se introduce tava în cutorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

5 Cartofii se curăţă şi se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Când sunt gata se pasează, se amestecă bine cu sare, piper şi laptele cald.

6 Se pun doradele în farfurii, se aşază alături piureul şi se servesc.

● Sfat: La piureul de cartofi se mai poate adăuga şi smântână sau puţin ulei de măsline.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste