x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Esente tari. Condimente pentru sosesele inghetate

Esente tari. Condimente pentru sosesele inghetate

de Magda Cristina Ursache    |    01 Dec 2013   •   21:41
Jamie nu conteneşte niciodată cu iniţiativele. Cea mai nouă petiţie a sa adresată guvernului britanic cere ca pe drumuri să nu se mai arunce sare după depunerile de zăpadă, ci să se găsească metode alternative, mai sănătoase. El a lansat această nouă campanie spunând că este "o ruşine ca toţi copiii naţiunii să meargă la şcoală pe  drumuri tratate necorespunzător, din cauza cărora se pot dezvolta boli de inimă sau pot avea loc accidente". În noua sa serie tv de pe canalul gastronomic britanic Channel 4, Jamie demonstrează cum şi alte condimente pot fi folosite pentru a trata su-prafeţele îngheţate. Printre acestea se numără piperul negru măcinat şi ierburile proaspăt mărunţite. Reprezentantul Guvernului în această problemă, ministrul Transporturilor, Lordul Adonis, a susţinut această nouă campanie a lui Jamie Oliver, afirmând că "folosirea altor ingrediente de producţie locală ar face să scadă importul de sare în timpul iernilor severe".  Unii părinţi însă nu sunt de acord cu această mişcare. În Rotherham, de exemplu, au existat cazuri de părinţi care le dădeau bucăţi de sare copiilor lor prin gardurile şcolii, pentru că aceştia refuzaseră să joace fotbal pe un teren tratat cu... sos vinegrette. În ciuda criticilor, se pare totuşi că această opţiune este una luată în considerare de multe consilii locale. Oraşele Hampstead şi Highgate au înlocuit complet tratarea zonelor îngheţate cu sare, folosind în schimb parmezan ras şi frunze de busuioc, dar reprezentanţii consiliilor locale au recunoscut că au un stoc de urgenţe de sare de mare.

Notă: Ceea ce tocmai aţi citit nu este decât rezumatul unui scheci-pamflet publicat pe site-ul britanic www.greenskyproductions.co.uk/iwial/, în secţiunea "Best of British Humor".

×
Subiecte în articol: esenţe tari