I-am pus alături 500 grame de carne tocată, ceapă și usturoi, și un strop de vin și am pregătit foarte simplu o mâncare grozavă de fasole verde. Să ne spuneți dacă și vouă v-a plăcut!
INGREDIENTE
-
600 g fasole verde congelată
-
500 g carne tocată amestec
-
1 ceapă
-
3 c ăței de usturoi
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Citește pe Antena3.roVin ninsorile în România. Informare meteo ANM de vreme rea pentru toată țara -
1 cutie de roșii în suc propriu
-
50 ml vin alb
-
1 legătură de pătrunjel verde
-
Sare
-
Piper
-
Fulgi de chili
CUM SĂ FACEȚI
- Călim în uleiul încins ceapa și usturoiul.
- Punem și carnea tocată și o călim, la foc iute, până se rumenește.
- Adăugăm vinul, sare și piper după gust și după ce sosul a dat 1-2 clocote, să se elibereze alcoolul, punem și fasolea congelată.
- Acoperim și lăsăm să se gătească 15 minute. La nevoie, adăugați câte puțină apă.
- După ce fasolea s-a înmuiat, puneți roșiile din conservă și mai lăsați să fiarbă 10 minute.
- După ce stingeți focul adăugați verdeața tocată fin și fulgi de chili, dacă vă place gustul iute.