x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

22 Noi 2006   •   00:00

Detectivii painii

Campania "Vreau paine curata!" a dat rezultate. A fost dat publicitatii ultimul raport al organizatiei care se ocupa cu aceasta campanie. Filmarile facute de detectivii angajati special au scos la iveala o multime de nereguli, cea mai frecventa fiind manevrarea banilor si a painii cu aceeasi mana. Si consumatorii au ajutat foarte mult la depistarea celor care incalca legea. Autoritatile competente au inceput deja sa ia masuri, o parte dintre cei prinsi in neregula a fost deja sanctionata sau chiar i s-a suspendat dreptul de a produce paine.

Grasa de Cotnari, medaliata

Grasa de Cotnari a primit distinctia de "cel mai vandut vin DOC imbuteliat" din productia anului 2004, in cadrul Galei Vinului Romanesc. In cadrul festivitatii organizata la Palatul Parlamentului, Laurentiu Anghel, directorul de marketing al SC Cotnari SA, a declarat ca de la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii octombrie au fost vandute 3.050.000 de sticle cu vin, din totalul celor noua milioane aflate pe piata spre vanzare.
Tot cu aceasta ocazie a avut loc concursul "Regina Vinului Romanesc". Printesa vinului de Cotnari s-a situat pe locul al doilea in ordinea preferintelor juriului.

Lansare de carte pentru bibliofili

Miercuri 22 noiembrie, la Targul de Carte "Gaudeamus", standul Jurnalului National gazduieste lansarea volumului "Carte de bucate" de Maria Maurer, tiparita prima data in anul 1849. Republicata de Editura Jurnalul, intr-o editie de exceptie, este "cea dintai carte de bucate scrisa in limba si cu masurile Tarii Rumanesti" si cuprinde "190 de retete alese si incercate de o prietena a tuturor femeilor celor casnice".

De la ferma la consumator
In cadrul INDAGRA 2006, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a organizat o conferinta cu tema "De la ferma la consumator", in cadrul proiectului "SAFO - Productie alimentara in conditii igienice, un mediu curat, consumatori sanatosi". Subiectele discutate au fost: implementarea si aplicarea legislatiei privind siguranta alimentara in Romania, testarea produselor agroalimentare, precum si studii de caz.
Gulas record
Primarul municipiului Salonta a primit la sfarsitul acestei saptamani certificatul prin care oficialii de la Guinness Book atesta recordul mondial pentru cei 5.045 litri de gulas gatit de Ziua Salontei, eveniment care a avut loc la 3 iunie 2006, relateaza corespondentul Rompres. O echipa de bucatari de la Restaurantul Millenium a fost autoarea gulasului urias, gatit intr-un ceaun, inalt de aproape trei metri, cu un diametru de 2,75 m si o capacitate de 5.400 de litri.

Indagra 2006

Targul International INDAGRA a reusit anul acesta sa adune sub acoperisul ROMEXPO peste 700 de expozanti, aproape jumatate din ei venind din strainatate. In cadrul acestui eveniment s-au mai desfasurat si targurile All Pack 2006 si Proshop 2006. De asemenea, au avut loc Salonul Agricol, Salonul de produse ecologice, Salonul de Cresterea Animalelor si Romavicola.
×