● Mod de preparare:
1 Braţele de caracatiţă se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un bol. Se încing 50 ml ulei, se pun doi căţei de usturoi şi puţin oregano tocat.
2 Se călesc două minute, apoi se adaugă cuburile de caracatiţă. Se călesc trei minute, se adaugă puţină apă şi se fierb 20-25 de minute.
3 Se presară midiile şi creveţii decorticaţi, se adaugă creveţii mari şi sucul de la jumătate de lămâie. Se condimentează, se amestecă şi se mai ţin pe foc zece minute.
4 Se scot din oală cu o spumieră şi se pun pe un platou. Într-un bol se mixează restul de ulei cu muştarul, usturoiul rămas pisat, sare şi piper.
5 Se adaugă restul de suc de lămâie, oregano tocat şi se amestecă. Se toarnă deasupra sosul obţinut şi se servesc imediat.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salată de pere.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro