x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Fructe de mare cu sos alb

Fructe de mare cu sos alb

04 Noi 2010   •   00:00
Fructe de mare cu sos alb
6002-135885-untitled1.jpg● Ingrediente: 300 g braţe de caracatiţă, 500 g midii, 100 g creveţi decorticaţi, 200 g creveţi mai mari, o căpăţână de usturoi mică, o lămâie, 200 ml ulei de măsline, o linguriţă cu muştar, sare, piper, oregano, capere, castraveţi muraţi.

● Mod de preparare:
1
Braţele de caracatiţă se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un bol. Se încing 50 ml ulei, se pun doi căţei de usturoi şi puţin oregano tocat.

2 Se călesc două minute, apoi se adaugă cuburile de caracatiţă. Se călesc trei minute, se adaugă puţină apă şi se fierb 20-25 de minute.

3 Se presară midiile şi creveţii decorticaţi, se adaugă creveţii mari şi sucul de la jumătate de lămâie. Se condimentează, se amestecă şi se mai ţin pe foc zece minute.

4 Se scot din oală cu o spumieră şi se pun pe un platou. Într-un bol se mixează restul de ulei cu muştarul, usturoiul rămas pisat, sare şi piper.

5 Se adaugă restul de suc de lămâie, oregano tocat şi se amestecă. Se toarnă deasupra sosul obţinut şi se servesc imediat.

● Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salată de pere.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste