● Mod de preparare:
1 Fileurile de peşte se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare zece minute. Se scurg de apă, se pun într-un bol împreună cu grişul, puţină apă, ouăle, sare şi piper după gust.
2 Se presară biocarbonatul, se pasează totul, se formează găluşte cu lingura înmuiată în apă rece şi se pun într-o oală unde fierbe apă cu puţină sare.
3 Se fierb la foc mediu spre mic şi când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu spumiera într-un platou şi se păstrează la cald. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele.
4 Ciupercile se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune prazul, se căleşte zece minute, apoi se adaugă andivele şi se călesc încă zece minute.
5 Se scoate totul pe un platou şi în locul lor se pun ciupercile. Se condimentează, se presară cimbru după gust şi se prăjesc până scade sosul format.
● Sfat: Găluştele se servesc alături de andivele cu praz şi ciuperci şi sosul de roşii dulce.
● Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro