x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Găluşte de peşte cu andive

Găluşte de peşte cu andive

15 Oct 2010   •   00:00
Găluşte de peşte cu andive
5970-133930-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g fileuri de peşte, 4 linguri cu griş, două ouă, 4 andive, 500 g ciuperci, 300 ml sos de roşii dulce, două fire de praz, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 3 g bicarbonat de sodiu, cimbru, sare, piper.

● Mod de preparare:
1
Fileurile de peşte se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare zece minute. Se scurg de apă, se pun într-un bol împreună cu grişul, puţină apă, ouăle, sare şi piper după gust.

2 Se presară biocarbonatul, se pasează totul, se formează găluşte cu lingura înmuiată în apă rece şi se pun într-o oală unde fierbe apă cu puţină sare.

3 Se fierb la foc mediu spre mic şi când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu spumiera într-un platou şi se păstrează la cald. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele.

4 Ciupercile se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune prazul, se căleşte zece minute, apoi se adaugă andivele şi se călesc încă zece minute.

5 Se scoate totul pe un platou şi în locul lor se pun ciupercile. Se condimentează, se presară cimbru după gust şi se prăjesc până scade sosul format.

● Sfat: Găluştele se servesc alături de andivele cu praz şi ciuperci şi sosul de roşii dulce.
● Băutura: Chardonnay

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste