x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gust - Aroma vinurilor frantuzesti

Gust - Aroma vinurilor frantuzesti

de Mara Raducanu    |    03 Dec 2005   •   00:00
Gust - Aroma vinurilor frantuzesti

Vinurile din regiunea franceza Provence (Domaine de Trians, Chateau La Calisse, Chateau Pampelonne) incearca sa-si faca loc pe piata romaneasca si sa ajunga in topul preferintelor consumatorilor de la noi.
Cunoscute in intreaga lume datorita calitatii, aromei si gustului deosebit, participantii, degustatori cu experienta sau simpli consumatori, recunosc fara ezitare ca "a bea un vin frantuzesc este intotdeauna o placere". Asa cum a declarat si domnul Yann Staraci, secretar general al Clubului Mistral, scopul prezentarii acestora este acela de "a le face cunoscute si de a-i determina pe oameni sa fie cat mai receptivi la nou". Dulci, semidulci, albe, rosii sau roze, vinurile frantuzesti reprezinta in opinia degustatorilor "vinuri echilibrate, aromate, dar in acelasi timp puternice si expresive".

×
Subiecte în articol: gastronomie