x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Hocus-pocus preparatus!

Hocus-pocus preparatus!

de Mario jr David    |    06 Mai 2010   •   00:00
Hocus-pocus preparatus!
Sursa foto: Carmen Drăgan/Jurnalul Naţional

Astăzi începe distracţia! Voi intra în laboratorul magic, acolo unde am văzut că fructele, legumele, carnea şi multe alte ingrediente se transformă în bunuţuri. De doi ani o tot spionez pe mama în bucătărie să văd cum face minunile care îmi plac atât de mult! Dar de astăzi voi deveni şi eu, Mario David, un adevărat magician!

Să vedem ce găsim pe aici. Lapte praf, câteva napolitane, stafide, alune, nucă de cocos... Cred că aş putea să fac mingiuţe dulci. Mă joc, dar şi mănânc! Primul pas: mă spăl pe mâini. Altfel magia nu iese! Hocus-pocus preparatus!

CUVINTELE DOCTORULUI
Dulciurile mele nu vor fi prea... dulci, pentru a nu o supăra pe mama.
Deşi am puţin peste 2 ani, mă pot lăuda cu "obiceiuri alimentare sănătoase". Sunt cuvintele doctorului, spuse mamei atunci când a aflat ce îmi place să mănânc. E adevărat că mama a respectat încă din primul meu an de viaţă toate regulile pe care acesta i le-a explicat. Mi-a asigurat o diversitate alimentară dându-mi să mănânc pe parcursul unei zile "alimente din toate grupele şi subgrupele alimentare".

Fructele, legumele, cerealele integrale, carnea, laptele şi produsele lactate sunt baza meselor mele, iar alimentele cu un conţinut crescut de grăsimi şi adaos de zahăr ajung foarte rar în burtica mea.

CULORI VII ÎN FARFURIE, MASA E O BUCURIE!
Mâncarea pe care mi-o pune mama în farfurie este întotdeauna foarte frumos aşezată şi ornată. Mă bucur mereu de culorile din farfurie! Am în fiecare zi trei mese principale, iar între ele mănânc uneori un fruct. Beau cam 500 ml de lapte pe zi, mănânc un ou la două-trei zile, 30-40 g de carne de pasăre, viţel sau peşte de trei-patru ori pe săptămână. N-am mâncat niciodată dulciuri între mese, pentru că mi-ar fi furat pofta de mâncare. Înainte de culcare nu primesc băuturi dulci pentru a nu avea musafiri nepoftiţi: cariile. În timpul mesei nu mă uit la televizor, nu invit la masă jucăriile sau cărţile. Şi nu m-a forţat niciodată nimeni să mănânc tot din farfurie!


Biluţe dulci
Ingrediente: 150 g napolitane, 30 g unt, 30 g lapte praf, câteva stafide şi alune nesărate, nucă de cocos.
Preparare: Napolitanele printr-un mixer le vom da. Cu untul frecat spumă le vom amesteca. Laptele praf şi zahărul pudră le vom adăuga, Apoi compoziţia o lăsăm să se întărească, nu-i aşa? Modelăm forme de bomboane şi le umplem cu stafide sau alune nesărate. Aşa spune mama. Ea le ştie pe toate.La final prin nucă de cocos le rostogolim Şi înainte de a le mânca ne lăudăm că ştim să muncim!

×
Subiecte în articol: papa bun