x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

05 Sep 2006   •   00:00

INDUSTRIE - Targ in Polonia

Polagra este cel mai mare targ destinat procesarii alimentelor din Europa Centrala si de Est. Rolul acestui eveniment este impunerea pe piata a tehnologiilor de procesare a alimentelor produse in Polonia si facilitarea schimbului de know-how intre profesionistii din acest sector. Anul acesta vor participa reprezentanti ai industriei de profil din 37 de tari.

LETONIA - Targ alimentar

In perioada 6-9 septembrie, capitala Letoniei, Riga, va gazdui cea de-a XI-a editie a targului alimentar "Riga Food 2006". Evenimentul are in centrul sau produse alimentare, bauturi, produse din industria ambalajelor, din industria de catering si din cea hoteliera. Anul acesta sunt asteptati 500 de reprezentanti, din 33 de tari. Pentru a facilita intalnirile de afaceri, organizatorii au organizat si un seminar, care se afla la a VII-a editie.

MAREA BRITANIE - Festivalul Tomatelor

Zilele de 9 si 10 septembrie vor fi si pentru cei care iubesc sa cultive si sa consume tomatele adevarate zile de sarbatoare. In West Sussex, Marea Britanie, va avea loc un festival dedicat acestor legume. In cadrul evenimentului vor avea loc demonstratii culinare, preparatele avand drept ingredient principal rosiile. Apoi, specialistii vor putea discuta despre tehnici de gradinarit, avand posibilitatea sa deguste mai bine de 150 de varietati de tomate.

EXPOZITIE - Dulce Ucraina

Capitala Ucrainei, orasul Kiev, va gazdui in perioada 12-15 septembrie cea de-a XII-a editie a expozitiei de produse de cofetarie "Dulce Ucraina". Pe langa ciocolata, jeleuri, caramele, ceaiuri, cafea si bomboane, vor fi expuse si dulciuri pentru diabetici, aditivi alimentari necesari in industria dulciurilor, dulceturi etc. Nu sunt uitate nici aparatele care ajuta la producerea acestor dulciuri, asa incat au fost invitati sa isi expuna marfa si producatori de utilaje de specialitate. De asemenea, va fi organizat in cadrul aceluiasi eveniment si o competitie de degustari de dulciuri, "Triumful dulciurilor".

Grupaj realizat de Cristina Andreea Calin

×
Subiecte în articol: gastronomie