x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

06 Oct 2005   •   00:00
DESCOPERIRE. Un grup de cercetatori americani a descoperit ca toate varietatile de cartofi provin dintr-o singura sursa, din sudul statului Peru, de acum mai bine de 7.000 de ani, relateaza AFP. Oamenii de stiinta au analizat ADN-ul a 261 de varietati salbatice de cartofi si 98 cultivate de om. "Am identificat o singura origine intr-o vasta regiune din sudul statului Peru, fapt ce contrazice teoria originilor multiple", a declarat David Spooner, un cercetator de la departamentul american de agricultura, seful echipei de cercetatori care a realizat acest studiu publicat in analele Academiei Americane de Stiinta. David Spooner petrece aproximativ doua luni in fiecare an in muntii Americii de Sud, pentru a cauta cartofi salbatici pe care ii analizeaza pentru a descoperi noi specii pentru a le cultiva.

ANUGA. In perioada 8-12 octombrie, in Germania are loc festivalul "Anuga". Organizatorii spun ca acesta este cel mai mare eveniment care celebreaza mancarea si bautura. Unul dintre motivele cu care ei isi sustin afirmatia este participarea masiva a expozantilor si vizitatorilor. Anul acesta sunt asteptati reprezentantii a 157 de tari. La "Anuga" puteti gasi cele mai noi inovatii in domeniul alimentar.

CONCURS. Cei mai mari bucatari din Texas se vor intrece la pregatit carne pe gratar. Concursul va avea loc in orasul Grand Prairie, in perioada 8-9 octobrie. Competitia este cu traditie in zona. Anul acesta se afla la cea de-a 22-a editie si a atras pana acum 100 de participanti. Nu au fost uitati nici copiii, care au si ei o sectiune aparte unde sa se intreaca la preparatul carnii pe gratar.

×
Subiecte în articol: gastronomie