x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ingredientul benefic pentru sănătatea creierului. Oferă un gust extraordinar preparatelor culinare

Ingredientul benefic pentru sănătatea creierului. Oferă un gust extraordinar preparatelor culinare

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   14:30
Ingredientul benefic pentru sănătatea creierului. Oferă un gust extraordinar preparatelor culinare

Multe alimente sunt benefice pentru sănătatea creierului, printre care și un ingredient nelipsit din orice bucătărie, care dă și un gust extraordinar preparatelor culinare.

Odată cu înaintarea în vârstă, mai ales memoria este afectată din cauza factorilor genetici dar și ai celor externi. Însă sarea ajută la menținerea sănătății creierului. 

poate să fie afectat și nu mai este la randamentul de odinioară. Memoria poate avea de suferit din cauza factorilor genetici sau din exterior, dar consumul unui ingredient pe care toată lumea îl are în casă îți va aduce numeroase beneficii.

Astăzi există pe piață mai multe tipuri de sare, de la cea de Hymalaia, la sarea autohtonă și la cea iodată. 

Locurile din care se extrag sărurile sunt diferite. Cea obișnuită provine din mine de sare subterane, iar calitatea sării românești este excepțională, sau poate fi obținută prin evaporarea apei marine. Sarea de Himalaya este extrasă din minele de sare de sub munții Himalaya, în Pakistan. Este recunoscută pentru culoarea sa roz.

Sarea obișnuită este clorură de sodiu, iar alte minerale pot fi eliminate în timpul procesului de rafinare. 

Sarea iodată este folosită în mod obișnuit în bucătărie pentru a da gust alimentelor și pentru conservare. Deși părerile sunt controversate, sarea este iodată în România deoarece există deficit de iod în anumite regiuni. 

Sarea de Himalaya este folosită de unele persoane o preferă pentru a da un gust mai bogat și diferit preparatelor culinare. Este bogată în fier, calciu și potasiu și poate ajuta în tratarea artritei, reumatismului deformant și calculii biliari.

Gustul și textura pot fi diferite. Sarea obișnuită va avea o textură fină și un gust simplu, iar sarea de Himalaya are un gust mai subtil și poate avea o textură mai grosieră, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: creier sare sanatate mancare gust