x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Înturnat (rețeta lui Radu Anton Roman)

Înturnat (rețeta lui Radu Anton Roman)

06 Dec 2016   •   11:43

Pe Valea Frumoasei - locul acela unic dintre munți unde îngerii dorm tolăniți în răcoarea luncilor fermecate, iar pletele li se ridică, verzi-albicioase, de zici că sunt o iarbă de mătase-se face „inturnat“, un fel de balmoș, care nu-i chiar mâncare de sărbătoare, ci mai degrabă o închipuire, o simulare a ei.


Drumurile bune ce leaga Sebesul si Sugagul de Tara Lotrului aduc painea pana si pe masa departata si saraca a ciobanilor si padurarilor, asa incat, in serile lungi de vara ploioasa, bacita (alt lux de pe la stanile din Muntii Cindrel, accesibile pana si cu Trabantul lui Dutzi Smigelschi, poreclit, in batjocura nemiloasa, Range Rover) ori „padurareasa“ (adica mama Nuta Nicoara de la Tartarau) face „inturnat“.

.............

Află mai departe toate detaliile acestei RETETE ROMANESTI

×