x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Leul cu imaginatie

Leul cu imaginatie

19 Iul 2006   •   00:00
CALENDAR GASTROLOGIC
FEMEIA. Ceea ce o caracterizeaza cel mai bine pe nativa din zodia Leului este spiritul de autodepasire si de cunoastere. Nu se multumeste niciodata cu ceea ce are si doreste intotdeauna mai mult, atat de la ea, cat si de la cei din jur. Desi are o personalitate puternica, nu incearca sa se impuna cu orice pret in fata celorlalti. Insa isi va sustine cu putere argumentele atunci cand cineva apropiat este in pericol sau are de suferit. Din acest punct de vedere este o apriga sustinatoare a adevarului si a dreptatii si, in acelati timp, o prietena de nadejde. Relatiile pe care le are cu cei din jur se caracterizeaza prin loialitate si sinceritate. Dar nu numai aceste trasaturi fac din nativa Leu prietena ideala. Este creativa, mereu cu zambetul pe buze si, mai ales… ospitaliera. O vizita la o nativa din Leu este o adevarata desfatare a simturilor, si asta pentru ca nici un preparat cu care va imbie nu este gatit pur si simplu. Este o opera de arta extravaganta. Leoaicei ii place sa foloseasca combinatii neobisnuite de ingrediente, obtinand gusturi noi si incitante. Nici aspectul mancarii nu este lasat la voia intamplarii. Totul trebuie sa incante, chiar si o simpla salata trebuie sa starneasca imaginatia. Cel mai mult ii plac preparatele cu peste si deserturile, pentru ca la prepararea lor creativitatea poate trece pe primul loc.

BARBATUL. Nativul din Leu are o personalitate deosebit de puternica. Ii place sa fie mereu in centrul atentiei si se simte in pericol atunci cand altcineva straluceste mai tare decat el. Este mereu in miscare, timpul liber fiind pentru el, de cele mai multe ori, o notiune abstracta. Are spiritul de conducator in sange, si nici nu concepe sa fie subalternul cuiva. In relatiile cu ceilalti tinde sa domine, dar atunci cand iubeste pe cineva cu adevarat poate fi romantic. Asa ca nu este de neimaginat un Leu… bucatar. Pentru a o impresiona pe femeia iubita, el este in stare sa gateasca (si chiar o face bine), sa creeze un cadru diafan cu lumanarele parfumate si o bolta instelata care sa ii cuprinda. Atunci cand gateste, barbatul Leu este atent la detalii. Tine cont de calitatea ingredientelor folosite si respecta cu strictete regulile de igiena. Sunt de neconceput o fata de masa cu o pata de grasime sau un pahar care sa nu straluceasca. Gateste creativ, din dorinta de a impresiona. In definitiv, dragostea trece prin stomac. Prefera alimentele marine, legumele si fructele. Si bine face, caci, in general, nativii din Leu sufera de boli cardiovasculare, iar grasimile sunt strict contraindicate.

CRAP CU CIUPERCI

  • INGREDIENTE: un crap fara cap, doua linguri cu unt, doua linguri cu faina, ulei, sare, piper, ciuperci, vin alb, patrunjel.
  • PREPARARE: Crapul se curata, se eviscereaza, se spala si se taie in bucati. Se sareaza, se pipereaza, se lasa sa stea 30 de minute si apoi se tavaleste prin faina. Se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins. Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Se rumenesc putin intr-o tigaie cu unt incins, adaugandu-se vin alb si condimente. Pestele se serveste alaturi de garnitura de ciuperci, presarand deasupra patrunjel verde.
  • MERING

  • INGREDIENTE: 250 g zahar, 5 oua, 250 g frisca, topping de ciocolata, inghetata, jeleu de fructe de padure.
  • PREPARARE: Albusurile se bat impreuna cu zaharul. Cu un sprit se realizeaza forme lunguiete, intr-o tava unsa cu ulei. Se coc in cuptor, la foc mic, pana cand se usuca. Fiecare forma se umple cu inghetata sau jeleu de fructe de padure si se suprapun doua cate doua. Intre ele se pune frisca batuta si se toarna topping de ciocolata.
  • TOP CULINAR
    PESTE
    este sanatos si gustos!
    DULCE
    frisca si ciocolata sunt divine!
    LEGUME
    daca sunt bine gatite…
    CARNE
    numai daca e slaba!

    ×