GASTRONOMIE
NOROC - Inventatorul "Pina Colada" i-a cunoscut pe Picasso si pe Dali
Daca aruncati un ochi peste ingredientele unui cocteil Pina Colada, veti putea crede ca acesta a fost inventat de vreun locuitor din Caraibe, dar nu este asa. Bautura isi are originile in Europa.
VERONICA GUZUN
ALTERNATIVA. Daca nu aveti un ananas intreg, puteti folosi si un pahar de cocteil pentru aceasta bautura
|
GENII IN VIZITA. Peste cativa ani, si Ricardo Garcia a devenit patron a doua restaurante, care au fost vizitate de Pablo Picasso si de Salvador Dali. Preferinta lui Dali in materie de bauturi era Brandy, in timp ce Picasso comanda de fiecare data altceva. in 1951, cand lucra la un hotel din Madrid, el a cunoscut si alte personalitati, cum ar fi Louis Armstrong, Richard Burton, Jackie Kennedy, Aristotel Onassis, Marilyn Monroe, Joe Damaggio, Ava Gardner. Totusi, Ricardo a devenit o vedeta printre bucatari abia dupa ce a descoperit Pina Colada. Acest eveniment a avut loc in 1954, in Hotelul Hilton din Puerto Rico.
DESCOPERIREA. In acel an, el a remarcat ca multi clienti ai restaurantului din hotel comandau un cocteil numit "Coco-Loco". Acesta se prepara din suc de nuca de cocos si era servit chiar in nuca de cocos. Fructele pentru Coco- Loco se culegeau de pe palmierii care cresteau in curtea hotelului. Intr-o zi insa, cei care culegeau nucile au intrat in greva si Ricardo Garcia nu a mai avut materie prima pentru cea mai populara bautura din oras. In acelasi timp, el a remarcat ca in hotel sunt multi ananasi, a taiat capacul fructului si a varsat in interior amestecul de Coco-Loco. Bautura a avut mare succes. Mai tarziu, pentru a imbunatati gustul, el a adaugat cuburi de gheata si bucati stoarse de ananas.
Citește pe Antena3.ro
|
|