x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mariaj intre un ananas si un cocos

Mariaj intre un ananas si un cocos

18 Feb 2005   •   00:00

GASTRONOMIE
NOROC - Inventatorul "Pina Colada" i-a cunoscut pe Picasso si pe Dali Daca aruncati un ochi peste ingredientele unui cocteil Pina Colada, veti putea crede ca acesta a fost inventat de vreun locuitor din Caraibe, dar nu este asa. Bautura isi are originile in Europa.
VERONICA GUZUN

ALTERNATIVA. Daca nu aveti un ananas intreg, puteti folosi si un pahar de cocteil pentru aceasta bautura
Pina Colada este una dintre cele mai cunoscute si preferate bauturi tropicale. Ricardo Garcia, un spaniol din Barcelona, a descoperit intamplator un amestec foarte aromat dintre ananas, cocos si rom alb. Talentul lui in acest domeniu a fost descoperit la varsta de patru ani, cand a intrat in restaurantul bunicului si a amestecat foarte reusit niste bauturi.

GENII IN VIZITA. Peste cativa ani, si Ricardo Garcia a devenit patron a doua restaurante, care au fost vizitate de Pablo Picasso si de Salvador Dali. Preferinta lui Dali in materie de bauturi era Brandy, in timp ce Picasso comanda de fiecare data altceva. in 1951, cand lucra la un hotel din Madrid, el a cunoscut si alte personalitati, cum ar fi Louis Armstrong, Richard Burton, Jackie Kennedy, Aristotel Onassis, Marilyn Monroe, Joe Damaggio, Ava Gardner. Totusi, Ricardo a devenit o vedeta printre bucatari abia dupa ce a descoperit Pina Colada. Acest eveniment a avut loc in 1954, in Hotelul Hilton din Puerto Rico.

DESCOPERIREA. In acel an, el a remarcat ca multi clienti ai restaurantului din hotel comandau un cocteil numit "Coco-Loco". Acesta se prepara din suc de nuca de cocos si era servit chiar in nuca de cocos. Fructele pentru Coco- Loco se culegeau de pe palmierii care cresteau in curtea hotelului. Intr-o zi insa, cei care culegeau nucile au intrat in greva si Ricardo Garcia nu a mai avut materie prima pentru cea mai populara bautura din oras. In acelasi timp, el a remarcat ca in hotel sunt multi ananasi, a taiat capacul fructului si a varsat in interior amestecul de Coco-Loco. Bautura a avut mare succes. Mai tarziu, pentru a imbunatati gustul, el a adaugat cuburi de gheata si bucati stoarse de ananas.

SECRET. Bucatarul si-a numit creatia "Pina Colada". Care in traducere din spaniola inseamna "ananas strecurat sau stors". Cand Ricardo a fost intrebat care este secretul acestei bauturi tropicale, el a raspuns: "Trebuie sa fie preparat cu dragoste. E usor sa inveti ingredientele si cantitatile, dar nu acest lucru este cel mai important, trebuie sa inveti sa-i simti personalitatea. Orice lucru pe care il faci trebuie facut din toata inima, atunci ceea ce faci devine arta".

  • Ingrediente: Un ananas proaspat, o nuca de cocos , rom alb, un pahar cu cuburi de gheata

  • Preparare:
  • Puneti in blender sucul nucii de cocos, adaugati si putin din miez. Taiati partea superioara a ananasului. Curatati in interior ananasul si puneti continutul in blender. Amestecati bine. Adaugati romul si gheata. Amestecati din nou, pana devine cremos. Turnati rezultatul in ananasul curatat si inchideti cu capacul decupat anterior. Faceti o gaura in capac pentru pai.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie cocos ananas