Constanta Zmeu - Povesti de pe drum / "Melcii" din Cognac / Pomana si post sub aceeasi palarie / Buruieni de leac / O diva in bucatarie / Vitamine, la atac! / Viena celor sapte feluri de mancare / Ce a descoperit Columb
|
|
|||||||||||||||
UN SUPLIMENT
IN FIECARE ZI |
|||||||||||||||
Ed. Colectie |
Sanatate |
Gastronomie |
Cumparaturi |
TV |
Casa |
Citește pe Antena3.ro
Dulcele post
|
Haideti sa vorbim despre dulciuri, in inima Postului Mare. Despre dulciuri de post. Acesta este subiectul "de coperta" al Jurnalului de Bucatarie din saptamana pe care o traversam. Pere fierte in vin si mirodenii, ornamentate cu zahar caramelizat. Un desert simplu, dar imprevizibil, ca o poveste de iubire. Este propunerea noastra culinara. Iar pentru suflet, va readucem in atentie povestea unui mare filozof, care a descoperit, in inchisorile comuniste, dulceata Cuvantului lui Dumnezeu: Nicu Steinhardt. Un om exceptional, un destin exceptional, o poveste care te emotioneaza si, in acelasi timp, te provoaca. Si te indeamna sa te patrunzi de evlavia sfanta.
Dulciurile pe care le ai dinainte la masa isi pastreaza gustul doar in timpul cat le mananci. Memoria papilelor gustative il retine pentru scurta vreme, risipindu-l la urmatoarea provocare: amar, acru, sarat⦠Alt dulce. Insa mangaierea lui Dumnezeu te face sa simti dulceata Cuvantului sau atata timp cat nu vei inceta sa crezi in el.
ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
|