Vara suntem plecaţi mai mult in vacanţă, iar pe acasă suntem doar oaspeţi. Oare vacanţa ne impune un alt tip de alimentaţie? In general, cănd suntem in vacanţă, nu luăm masa acasă şi de aceea este foarte important unde măncăm, ce măncăm şi ce restaurante cu nume frecventăm.
Vara suntem plecaţi mai mult in vacanţă, iar pe acasă suntem doar oaspeţi. Oare vacanţa ne impune un alt tip de alimentaţie?
In general, cănd suntem in vacanţă, nu luăm masa acasă şi de aceea este foarte important unde măncăm, ce măncăm şi ce restaurante cu nume frecventăm.
Pentru binele stomăcelului nostru, ar trebui sa căutăm restaurante care respectă calitatea şi standardele produsului.
Din experienţa dumneavoastră de bucătar, ce ne recomandaţi, pe timp de vară, să măncăm la micul dejun, prănz şi cină? Din punctul meu de vedere, cănd vorbim despre alimentaţia unui om, vorbim despre sănătatea sa. Asta inseamnă că mesele trebuie foarte bine divizate: mic dejun prănz şi cină. Micul dejun trebuie să fie o masă consistentă, bogată in vitamine şi de principiu poate să fie prima şi singura care conţine foarte multe uleiuri, carbohidraţi şi multe glucide. Masa de prănz poate să fie una bogată, şi poate să conţină o supă şi la felul doi obligatoriu să conţină carne. Iar cina, trebuie să conţină preparate lejere. Ea trebuie luată undeva pănă in ora 20.
Ce meniuri ne sugeraţi pentru această vară? Cele mai consumate in cadrul restaurantului nostru sunt salatele speciale care sunt consistente şi complexe, conţinănd dressinguri speciale. Apoi ar mai fi preparatele din carne de pui şi preparatele la grătar, care sunt foarte bune. Şi tot pentru sezonul cald vă recomand deserturile reci. Avem un tiramisu excepţional şi o cremă de zahăr ars fantastică.
Salată City
Ingrediente: salată verde, ardei gras, măsline, morcov, andive, ouă de prepeliţă, piept de pui şi dressingul City.
Preparare: Se toacă salata verde, restul de legume şi verdeţuri (ardei gras, andive) se taie julien şi se aşază peste ea. Deasupra se pun măslinele, ouăle de prepeliţă şi pieptul de pui tăiat făşii. Morcovul ras se aşază ultimul. Dressingul se serveşte separat, pentru că este posibil ca unii dintre comeseni să prefere să pună doar ulei de măsline, sare şi piper. Fiecare pune peste salată dressingul (dacă se doreşte) şi se amestecă.
Taina bucătarului
Dressingul City conţine: smăntănă, muştar, brănză Feta, miere şi apă minerală, pentru diluţie.