2 martie 2005
Dragii mei,
Va scriu din orasul Petrosani pentru a va aduce la cunostinta toate urarile mele de bine. Si mai ales acum, cand Ziua Femeii bate la usa. Va multumesc pentru ajutorul pe care i-l dati sotiei mele, prin sfaturile practice si retetele pe care le publicati. De 8 martie, vreau sa ii fac o surpriza si sa ii pregatesc ceva special pentru cina. Vreau sa le impartasesc reteta mea si altor soti care vor sa le bucure pe cele cu care isi impart viata. Reteta mea este o friptura cu garnitura de salata de sfecla cu hrean. Aveti nevoie de: o cutie de ciuperci, doua cepe, un kilogram de piept de curcan, 200 gr branza de vaci, sare, piper, boia, rozmarin, usturoi si cimbru. Friptura se prepara in felul urmator: ciupercile si ceapa se toaca si se calesc in cateva linguri cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Carnea de curcan se intinde si se unge cu branza de vaci. Se pune compozitia de ciuperci. Se ruleaza si se leaga. Rulada se unge cu ulei, apoi se presara cu sare, piper, boia, rozmarin, usturoi granulat si cimbru. Se da la cuptor si se stropeste din cand in cand cu sucul din tava. Se mai poate servi si cu garnitura de cartofi natur. Va multumesc anticipat!
Niculae Stefan, Petrosani
Stimata redactie,
Ma bucur sa vad ca dati atata atentie parerilor noastre, ale cititorilor. Mai ales ca ati transformat aceasta pagina intr-un adevarat forum, unde fiecare isi spune parerea sau impartaseste din experienta. As vrea sa ma ajutati si pe mine, daca este posibil, cu o reteta de prajitura Iulia. Tin minte ca am mancat in urma cu ani multi la o colega de serviciu si nu am gasit deloc reteta. Ma numesc
Iuliana Stanescu si va scriu din Ploiesti.
Stimata doamna Stanescu,
|
Ne bucuram nespus de mult ca va putem face o bucurie. Am gasit reteta prajiturii Iulia si speram ca este aceeasi cu cea despre care dumneavoastra ne vorbiti in scrisoare. Am vrea sa ne spuneti daca aceasta corespunde. Va prezentam reteta. Ingrediente: blatul: 6 oua, 150 gr miere, 30 gr cacao, un plic zahar vanilinat, 80 gr faina si o jumatate de plic cu praf de copt. Mod de preparare: pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de copt si zaharul vanilinat, dupa care se adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava unsa bine cu margarina sau unt si tapetata cu faina. Pentru crema, se freaca zaharul cu galbenusurile si ness-ul. Dupa aceea, punem untul, cacao si alunele prajite si un pic sfaramate. Cand este gata blatul, se scoate pe un servet de bucatarie curat si se ruleaza. Operatiunea se repeta de cateva ori, dupa care se lasa rulat in servet pana se raceste. Apoi, se desface si se pune crema, se ruleaza la loc, dar cu grija. Deasupra se pune glazura gata luata de pe foc. Glazura se prepara in felul urmator: toate ingredientele se lasa la foc mic pana ce se topeste bine zaharul. Se poate decora cu un pic de frisca.
Stimate doamne,
|
Pentru ca vine primavara si o sa ne bucuram iarasi de binefacerile naturii, vreau sa va recomand sa puneti in paginile suplimentului Jurnalul de Bucatarie mai multe retete cu verdeata, mai multe salate, pentru ca este momentul sa scapam de toxinele pe care le-am acumulat in iarna. Eu prefer ca in aceasta perioada sa prepar mai mult legume, care hranesc mult mai bine si mai echilibrat organismul la orice varsta. Chiar daca vi se pare ca nu tin de foame, trebuie sa incercati. Eu va recomand salata asortata de primavara. Se vor folosi: doua salate verzi, doua-trei gulii, trei castraveti, o legatura de ridichi, o ceapa verde, ulei, otet (sau zeama de lamaie), sare si piper. Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoarea mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust. Sugestia mea aceasta este. Va multumesc. Numele meu este
Marieta Geambasu, Arges.