|
"Sunt o cititoare fidela a Jurnalului National si m-am bucurat de suplimentele si de editiile de colectie ale acestuia. As vrea totusi sa va fac unele observatii la Jurnalul de Bucatarie. In nr. 4 se da o reteta de savarina cu 10 oua care se freaca impreuna cu zaharul timp de 45 de minute. Cred ca orice gospodina din ziua de azi prefera sa se duca sa cumpere savarine de la cofetarie. Sunt si mai ieftine. Scrisoarea nu este anonima. Imi asum parerile. Ma numesc Any Florea, sunt pensionara si locuiesc in Bucuresti." Va multumim foarte mult pentru sugestie. Atunci cand alegem retetele, ne gandim ca fiecare gospodina vrea sa fie cat mai originala si a face savarine acasa este o provocare.
.
|
Dragele mele
.
Citește pe Antena3.ro
Stimata redactie
.
|
"Ma numesc Ionela Miroiu, am 24 de ani si sunt din Magurele. Vreau sa va multumesc pentru sfaturile date diabeticilor. Mama mea sufera de aceasta boala si de cand am vazut retetele sugerate de dvs. am inceput sa cautam si noi mai multe. De atunci am observat ca starea ei de sanatate este mult mai buna. As vrea, drept rasplata, sa va ofer si eu una dintre retetele mele. Este o prajitura, care nu este recomandata diabeticilor, dar ceilalti cred ca vor fi incantati: prajiturele uscate. Ingrediente: 200 gr unt, 80 gr zahar, 300 gr faina, 75 gr nuca, sare. Untul se va freca pana ce va deveni spuma. Apoi se adauga zaharul, galbenusurile, putina sare, faina. Se amesteca toate, apoi aluatul se da la rece cateva ore. Se fac din aluat gogosele de marimea nucilor, care se dau prin albusurile batute spuma si prin nuca tocata marunt. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Dupa cam 5 minute se scoate tava si se turtesc cu dosul unui pahar. Se mai coc apoi aproximativ un sfert de ora. Va urez pofta buna si mult succes!"
.
Dragii mei
"Va scriu aceasta scrisoare din Ardeal. Ma numesc Valeria Suiu, sunt pensionara. Vreau sa va spun ca m-am bucurat foarte mult cand a aparut suplimentul. De aceea, vreau sa va ofer si una dintre retetele mele. Cartofi ardelenesti. Pentru a o pregati gospodinele au nevoie de o jumatate de kilogram de cartofi, un fir de praz, o ceapa, sare, piper, o ceasca si jumatate de lapte, 100 de gr de slanina, patrunjel si cimbru. Ceapa si partea alba de la praz se taie foarte subtiri, slanina in cuburi mici. Se pun impreuna pe foc mic si se amesteca pana se rumenesc usor. Apoi se adauga cartofii cruzi, taiati felii subtiri, sarea, piperul, cimbrul si laptele. Mai puneti si o ceasca de apa. Puneti totul la cuptor sa fiarba si sa scada. Se serveste cu patrunjel tocat presarat deasupra."
.
Stimata redactie
"Pentru ca am vazut ca foarte multe gospodine va impartasesc din experienta lor, vreau si eu sa iau parte. Retetele din mijlocul revistei sunt foarte utile, iar articolele, extrem de interesante. Eu vreau sa va ofer o reteta de sos suprem. Aveti nevoie de 50 gr unt, 30 gr faina, 300 ml supa de carne, 200 gr smantana, 4 galbenusuri, praf de nucsoara, sare si piper. Modul de preparare este urmatorul: untul se incalzeste, faina se incorporeaza, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile frecate, apoi cu sosul de faina. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se serveste cu peste, carne, legume. Numele meu este Luminita Tudorache si va scriu din Bucuresti."