x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

30 Noi 2004   •   00:00

Click pentru a mari imaginea
Stimata redactie

"Sunt o cititoare fidela a Jurnalului National si m-am bucurat de suplimentele si de editiile de colectie ale acestuia. As vrea totusi sa va fac unele observatii la Jurnalul de Bucatarie. In nr. 4 se da o reteta de savarina cu 10 oua care se freaca impreuna cu zaharul timp de 45 de minute. Cred ca orice gospodina din ziua de azi prefera sa se duca sa cumpere savarine de la cofetarie. Sunt si mai ieftine. Scrisoarea nu este anonima. Imi asum parerile. Ma numesc Any Florea, sunt pensionara si locuiesc in Bucuresti." Va multumim foarte mult pentru sugestie. Atunci cand alegem retetele, ne gandim ca fiecare gospodina vrea sa fie cat mai originala si a face savarine acasa este o provocare.

.

Click pentru a mari imaginea

Dragele mele

"Ma numesc Ana-Maria Turcu si va scriu din Galati. Pentru ca este dezlegare la peste vreau sa impart cu cititoarele dvs. o reteta deosebita, pe care am invatat-o de la mama mea: "morun cu sos de vin". Ingredientele sunt urmatoarele: 6 felii de morun, un pahar de vin, o lingura de unt, cateva felii de lamaie, sare si piper. Se prepara in felul urmator: se presara feliile de morun cu sare si piper si se pun intr-o cratita cu unt si vin. Peste peste se asaza felii de lamaie si se introduce in cuptor sa se gratineze."

.

Stimata redactie

"Am citit cu atentie revista dvs. si am fost foarte incantata de ea. Mai mult de atat, as vrea sa va trimit si eu una dintre retetele pe care copiii si sotul meu le adora. Este vorba despre varza dulce cu oua. Nu aveti nevoie nici de multe ingrediente, iar modul de preparare este foarte simplu. Deci, ingredientele sunt: o varza, 200 gr unt, doua cepe, sare, piper si o lingurita de zahar. Varza trebuie taiata marunt. Dupa aceea trebuie sa o opariti, sa o strecurati si apoi o lasati sa se raceasca. Ceapa o taiati marunt si o puneti la calit pret de cateva minute, in unt. Cand devine sticloasa, se adauga varza. Se mai pune un pic de unt si se amesteca pe foc pana se inmoaie. Se adauga piper, sare, zahar si ouale rascoapte si tocate. Se serveste ca garnitura la fripturi sau pur si simplu ca un fel de mancare."

.

Click pentru a mari imaginea

Dragele mele

"Ma numesc Ionela Miroiu, am 24 de ani si sunt din Magurele. Vreau sa va multumesc pentru sfaturile date diabeticilor. Mama mea sufera de aceasta boala si de cand am vazut retetele sugerate de dvs. am inceput sa cautam si noi mai multe. De atunci am observat ca starea ei de sanatate este mult mai buna. As vrea, drept rasplata, sa va ofer si eu una dintre retetele mele. Este o prajitura, care nu este recomandata diabeticilor, dar ceilalti cred ca vor fi incantati: prajiturele uscate. Ingrediente: 200 gr unt, 80 gr zahar, 300 gr faina, 75 gr nuca, sare. Untul se va freca pana ce va deveni spuma. Apoi se adauga zaharul, galbenusurile, putina sare, faina. Se amesteca toate, apoi aluatul se da la rece cateva ore. Se fac din aluat gogosele de marimea nucilor, care se dau prin albusurile batute spuma si prin nuca tocata marunt. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Dupa cam 5 minute se scoate tava si se turtesc cu dosul unui pahar. Se mai coc apoi aproximativ un sfert de ora. Va urez pofta buna si mult succes!"

.

Dragii mei

"Va scriu aceasta scrisoare din Ardeal. Ma numesc Valeria Suiu, sunt pensionara. Vreau sa va spun ca m-am bucurat foarte mult cand a aparut suplimentul. De aceea, vreau sa va ofer si una dintre retetele mele. Cartofi ardelenesti. Pentru a o pregati gospodinele au nevoie de o jumatate de kilogram de cartofi, un fir de praz, o ceapa, sare, piper, o ceasca si jumatate de lapte, 100 de gr de slanina, patrunjel si cimbru. Ceapa si partea alba de la praz se taie foarte subtiri, slanina in cuburi mici. Se pun impreuna pe foc mic si se amesteca pana se rumenesc usor. Apoi se adauga cartofii cruzi, taiati felii subtiri, sarea, piperul, cimbrul si laptele. Mai puneti si o ceasca de apa. Puneti totul la cuptor sa fiarba si sa scada. Se serveste cu patrunjel tocat presarat deasupra."

.

Stimata redactie

"Pentru ca am vazut ca foarte multe gospodine va impartasesc din experienta lor, vreau si eu sa iau parte. Retetele din mijlocul revistei sunt foarte utile, iar articolele, extrem de interesante. Eu vreau sa va ofer o reteta de sos suprem. Aveti nevoie de 50 gr unt, 30 gr faina, 300 ml supa de carne, 200 gr smantana, 4 galbenusuri, praf de nucsoara, sare si piper. Modul de preparare este urmatorul: untul se incalzeste, faina se incorporeaza, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile frecate, apoi cu sosul de faina. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se serveste cu peste, carne, legume. Numele meu este Luminita Tudorache si va scriu din Bucuresti."
×
Subiecte în articol: sare piper