17 NOIEMBRIE 2004
Draga redactie,
Ingrediente:
3 kg peste, 250 ml otet de 9s, 250 ml apa rece, 2 linguri cu sare mare, 10-15 boabe de piper negru, 1 lingurita rasa cu delikat, 10 boabe de mustar 3 frunze de dafin, o lingurita de zaharPreparare:
Taiem pestele in rondele de 2 cm si le asezam intr-o cratita, in straturi. Intre fiecare dintre acestea punem sare, iar la sfarsit punem apa. Intr-un ibric fierbem apa, otet, sare, piper, mustar, zahar, delikatul si foile de dafin. Dupa 4-5 ore aruncam apa in care a stat pestele. Dupa 5 minute, dupa ce am luat compozitia din ibric de pe foc, o turnam peste rondelele de peste.Draga redactie,
INGREDIENTE:
250 gr fasole boabe, o ceapa, un morcov, patrunjel, sare, masline, o lingura otet, 4 linguri de ulei.PREPARARE:
Se fierbe fasolea cu legumele. Cand este fiarta, se scoate numai fasolea si se asaza in salatiera. Se prepara sosul astfel: se freaca bine patru linguri de ulei, o lingura de otet, o ceapa tocata marunt. Se toarna sosul peste fasole, se presara patrunjel verde tocat si se garniseste cu masline. Cu drag, Adriana Panzaru, PloiestiStimata redactie,
INGREDIENTE:
6 mere acrisoare, 4 linguri de zahar tos, 100 gr de nuci tocate, jumatate de lamaie, vanilie, 1/2 lingurita cu scortisoara pisata.PREPARARE:
Cureti merele de coaja si le treci pe razatoare. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahar si trei de apa, acresti cu zeama de lamaie si parfumezi cu vanilie. Racesti siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile tocate, dai amestecul la rece. Servesti dupa doua ore, garnisind cupele cu fructe din dulceata de care doresti. De la Mihaela Iordan, SlatinaCitește pe Antena3.ro


