17 NOIEMBRIE 2004
Draga redactie,
Ma numesc Gabriela Costache si sunt din Bucuresti. Vreau sa va spun ca ideea de a scoate Jurnalul de Bucatarie este mai mult decat buna (cel putin colegele mele abia asteapta numarul). Acum, bucataria a devenit o moda, alaturi de muzica si vestimentatie. Daca vrei sa recunosti un om, un om fericit, analizeaza cum se imbraca, ce muzica asculta, cum si ce mananca. Eu tin cont de tot ce aduce fericire si vreau sa fie toata lumea fericita.
O reteta este importanta de cand faci cumparaturile. Se tine cont de calitatea si cantitatea ingredientelor. Apoi este foarte important sa se respecte reteta si gramajul. Daca faci totul cum scrie in reteta nu are cum sa nu iasa bine mancarea.
Ingrediente:
3 kg peste, 250 ml otet de 9s, 250 ml apa rece, 2 linguri cu sare mare, 10-15 boabe de piper negru, 1 lingurita rasa cu delikat, 10 boabe de mustar
3 frunze de dafin, o lingurita de zahar
Preparare:
Taiem pestele in rondele de 2 cm si le asezam intr-o cratita, in straturi. Intre fiecare dintre acestea punem sare, iar la sfarsit punem apa. Intr-un ibric fierbem apa, otet, sare, piper, mustar, zahar, delikatul si foile de dafin. Dupa 4-5 ore aruncam apa in care a stat pestele. Dupa 5 minute, dupa ce am luat compozitia din ibric de pe foc, o turnam peste rondelele de peste.
Draga redactie,
Citesc cu placere revista dumneavoastra. Retetele pe care le propuneti sunt foarte interesante. Am incercat cateva din ele. Tin sa va spun ca le-am recomandat si prietenelor mele sa citeasca acest supliment. Articolele pe care le publicati ofera multe informatii si imi place sa le citesc in clipele libere.
Imi place sa gatesc si sa creez retete noi. Intotdeauna imi surprind prietenii cu mancaruri care nu numai ca sunt gustoase, dar si arata foarte bine. Pentru ca suntem in post, va dau mai jos o reteta de salata de fasole boabe.
INGREDIENTE:
250 gr fasole boabe, o ceapa, un morcov, patrunjel, sare, masline, o lingura otet, 4 linguri de ulei.
PREPARARE:
Se fierbe fasolea cu legumele. Cand este fiarta, se scoate numai fasolea si se asaza in salatiera. Se prepara sosul astfel: se freaca bine patru linguri de ulei, o lingura de otet, o ceapa tocata marunt. Se toarna sosul peste fasole, se presara patrunjel verde tocat si se garniseste cu masline.
Cu drag, Adriana Panzaru, Ploiesti
Stimata redactie,
Vreau sa va spun ca imi place mult ce publicati in suplimentul de miercuri. Rubricile mele preferate sunt "Fast-food", "Popasuri monahale", "Calendar gastronomic", iar horoscopul mi se potriveste foarte mult. Mai jos va propun o reteta de mere rase. Se face repede si e foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
6 mere acrisoare, 4 linguri de zahar tos, 100 gr de nuci tocate, jumatate de lamaie, vanilie, 1/2 lingurita cu scortisoara pisata.
PREPARARE:
Cureti merele de coaja si le treci pe razatoare. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahar si trei de apa, acresti cu zeama de lamaie si parfumezi cu vanilie. Racesti siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile tocate, dai amestecul la rece. Servesti dupa doua ore, garnisind cupele cu fructe din dulceata de care doresti.
De la Mihaela Iordan, Slatina