JURNALUL DE BUCATARIE
Stefan Iordache - O mie si una de Povesti din bucataria Dunarii / Poveste de iubire in luna lui Februar / Placinta care a mers la razboi / Lupta cu frigul / Manastire-ntr-un vagonâ¦/ Razboi in bucatarie / Amarul dulce al fructului de vis / Finlanda - Taramul misterelor
|
Citește pe Antena3.ro
Ghiocei si urzici
EDITORIAL - SIMONA LAZAR
Cu o floare nu se face primavara - o sa-mi spuneti. Nici cu un fir de urzica. Si, uneori, nici cu toate florile din lume. Primavara e, pana la urma, o stare de spirit. Asa, ca tineretea, cea care isi deschide toate baierele iubirii si frumusetii. Cu o floare nu se face primavara. Dar cu un zambet si o vorba buna, vietile ni se desprimavareaza si umerii ne sunt scuturati de hainele mohorate si grele ale iernii.
Acest numar al Jurnalului de bucatarie il dedicam celei mai luminoase dintre sarbatorile iernii, Dragobetele, din inima careia nu mai e decat un pas pana la ziua intai din primavara, care leaga anotimpurile unul de altul cu doua fire de matase: unul alb cum e zapada ce ramane in urma, celalalt rosu, precum sangele care zvacneste in trupul indragostitilor.
Cu ghiocei si urzici - si, Doamne, ce buna era mancarea de urzici fragede din copilarie! - si cu multe retete gustoase ca buzele fetelor de maritat, ne-am bucura sa va aducem si domniilor voastre bucurie si mult soare in inima si-n priviri.
colectia - JURNAL DE BUCATARIE
Fantezia apelor
|