x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O prietena a calitatii

O prietena a calitatii

24 Aug 2005   •   00:00
O prietena a calitatii
GASTROLOGIE
Spiritul analitic si tendinta de a se indoi in permanenta fac casa buna la orice nativ din zodia Fecioarei. Calitatile recunoscute ale celor care se nasc sub semnul acestei zodii feminine de pamant - inteligenta, precizia, spiritul critic, abilitatea, precautia - pot fi uneori acompaniate de defecte cum ar fi superficialitatea, pedanteria si irascibilitatea, aceasta din urma fiind consecinta temperamentului aprig pe care il au in dotare.

SPIRIT ANALITIC. Firea reflexiva conduce si viata publica, si viata privata a Fecioarelor. Fie ca sunt la birou, la o receptie sau la un meci de tenis, Fecioarele nu se despart nici o clipa de spiritul analitic cu care s-au nascut, dominat de o logica practica ce iubeste ordinea si claritatea. Pe de alta parte, fie ca sunt la un restaurant cu iubita/iubitul, in propriul camin asteptand o sarbatoare sau intr-un parc ce te imbie la reverie, nativii din aceasta zodie raman tot sub tirania verbului a analiza si isi folosesc discernamantul extrem de pronuntat atat de mult, incat uneori iti pot da sentimentul ca ingustimea gandirii lor nu prea lasa nici o sansa flexibilitatii sau sensibilitatii.

UNIVERSUL BUCATARIEI. Cat priveste relatia cu micul univers al bucatariei, putem spune ca nu este nici prietenie adevarata, nici dusmanie. Exista cateva exigente de la care nativul din aceasta zodie nu se abate niciodata, fie ca ia cina la restaurant sau prepara bucate pentru invitati: igiena, calitatea ingredientelor si ordinea. Nefiind de obicei gurmanzi, acesti pragmatici simt nevoia de a se alimenta cu toate podusele vegetale: plante, legume, cereale. Produsele animale nu sunt agreate. Multi dintre nativii zodiei Fecioarei sunt vegetarieni. De altfel, sistemul digestiv este partea cea mai vulnerabila a lor. O mai mare sensibilitate a acestei parti sau o afectiune pot avea consecinte asupra sistemului nervos.

EXIGENTA. Adesea carcotase, persoanele nascute la vremea cand vara se sfarseste nu sunt tocmai dornice de a incerca feluri noi de mancare, preferand sa se afle intotdeauna pe un teren bine cunoscut.

In schimb, nu admit ca preparatele pe care le aleg sau le gatesc sa contina ingrediente de o calitate indoielnica. Exigenta nu face niciodata rabat de la calitate. Siguranta le creeaza un sentiment de relaxare si incredere. Dar sa nu credeti ca incep sa se infrupte cu pofta! Nici gand! Cu rezerva si atentie, Fecioarele sunt cu ochii in farfurie!

Prudenta innascuta si sensibilitatea sistemului digestiv aleg intotdeauna mancarurile care se digera usor, evitand grasimile.

Sfatul nostru ar fi sa mai lase deoparte, macar din cand in cand, spiritul critic si sa se infrupte cu pofta din toate deliciile pe care le ofera viata. Uneori nu strica!
×