x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Orez cu salată de soia şi sos

Orez cu salată de soia şi sos

10 Noi 2010   •   00:00
Orez cu salată de soia şi sos
6012-136687-untitled1.jpg● Ingrediente: 100 g soia boabe, un morcov, doi castraveţi verzi, un ardei iute, 100 g orez cu bob lung, o gulie, un dovlecel, un cartof, 3 căţei de usturoi, 250 ml lapte, 140 ml ulei de măsline, 50 ml oţet de vin, sare, piper, oregano, migdale, fistic.

● Mod de preparare:
1
Cartoful se curăţă, se spală, se taie bucăţele şi se fierbe. Se scoate într-un bol şi se pasează.

2 Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-o oală împreună cu laptele dulce.

3 Se ţine pe foc până începe laptele să fiarbă, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

4 Când este călduţ se adaugă cartoful pasat, turnând treptat uleiul de măsline şi oţetul, mixând totul cu putere minimă ca să nu se taie.

5 Când a devenit ca o maioneză se acoperă şi se introduce la rece. Boabele de soia fierte se pun într-un bol împreună cu morcovul tăiat julien, castravetele şi gulia rasă şi dovlecelel tăiat cubuleţe.

6 Se presară ardeiul iute tocat mărunt, se amestecă şi se pune în farfurii alături de orezul fiert. Se toarnă sosul şi se sevesc imediat.

● Sfat: La sosul pentru salată se mai pot adăuga oregano tocat, fistic sau migdale.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume