● Mod de preparare:
1 Cartoful se curăţă, se spală, se taie bucăţele şi se fierbe. Se scoate într-un bol şi se pasează.
2 Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-o oală împreună cu laptele dulce.
3 Se ţine pe foc până începe laptele să fiarbă, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
4 Când este călduţ se adaugă cartoful pasat, turnând treptat uleiul de măsline şi oţetul, mixând totul cu putere minimă ca să nu se taie.
5 Când a devenit ca o maioneză se acoperă şi se introduce la rece. Boabele de soia fierte se pun într-un bol împreună cu morcovul tăiat julien, castravetele şi gulia rasă şi dovlecelel tăiat cubuleţe.
6 Se presară ardeiul iute tocat mărunt, se amestecă şi se pune în farfurii alături de orezul fiert. Se toarnă sosul şi se sevesc imediat.
● Sfat: La sosul pentru salată se mai pot adăuga oregano tocat, fistic sau migdale.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro