● Mod de preparare:
1 Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie jumătăţi sau sferturi.
2 Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Feniculul se spală şi se taie peştişori sau felii subţiri. Se condimentează păstrăvii cu sare şi piper, se umplu cu legume, fire de mentă şi se aşază fiecare pe folie de aluminiu.
3 Se strânge folia la capete, se acoperă peştii cu ciuperci şi roşii feliate, se presară scorţişoara ruptă în bucăţi şi usturoiul feliat.
4 Se toarnă bere peste fiecare, se condimentează, se strânge folia de aluminiu şi se pune fiecare pachet pe o tavă.
5 Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Când sunt gata se scot pe farfurii şi se desface folia de aluminiu cu grijă ca să iasă aburul.
● Sfat: Se serveşte ca atare, cu smântână sau salată de castraveţi cu mentă, usturoi şi smântână.
● Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro