x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pentru masa de Crăciun, Chef Paul Siserman vă propune Ruladă din piept de porc cu cartofi la cuptor

Pentru masa de Crăciun, Chef Paul Siserman vă propune Ruladă din piept de porc cu cartofi la cuptor

de Georgiana Ionita    |    23 Dec 2016   •   22:45
Pentru masa de Crăciun, Chef Paul Siserman vă propune Ruladă din piept de porc cu cartofi la cuptor

Suntem înainte de Crăciun. Momentul să împodobim bradul, să ascultăm colinde, să ne imaginăm cum vor reacționa cei dragi la vederea cadourilor pe care le-am pregătit cu mult suflet. Deja preparatele mesei dedicate acestei sfinte sărbători sunt alese, iar aromele lor se simt dincolo de ușile caselor. În aceste zile îmi place să recitesc celebra poveste a lui Charles Dickens ("Christmas Carol"), să scult colinde și să fac ceea ce iubesc cel mai mult: să gătesc. M-am gândit ce să vă propun și am decis să vă împărtășesc rețeta de Ruladă din piept de porc cu cartofi la cuptor. Acum optăm, mare parte dintre noi, pentru preparate de bază din carne de porc. Eu vă propun garnitura de cartofi la cuptor pentru că mă duce cu gândul la era Victoriană, atunci când Regina Victoria a introdus pentru prima dată cartofii în meniul mesei de Crăciun. Mi se pare că astfel poartă cu sine un pic de aromă regală J.

Așadar, iată care sunt ingredientele necesare:

2 kg. Piept de porc (fără oase)

350 gr. Cârnați proaspeți

6 buc. Cartofi mari

Bacon 24 felii

6 buc. Brânză topită

3 sticle bere neagră

Varză murată

Crenguță de rozmarin

Sare, piper, boia (afumată)

Mod preparare:

Se ia bucata de piept și se secționează pe toată grosimea, dar nu complet - pentru a putea fi rulată invers, adică cu carnea în afară și grăsimea înauntrul ruladei. Se scoate compoziția de cârnați din pieliță și se pune în mijlocul bucății de carne, care apoi se rulează așa cum am spus mai sus. Se asezonează cu sare și piper, apoi se leagă cu ață alimentară din loc în loc, pentru a nu se desface în cuptor. (crenguța de rozmarin o puteți prinde pe carne atunci când legați rulada)

Punem carnea în cuptor într-o tavă antiaderentă. Adăugați berea și lăsați la cuptor 3 ore, la 140’C (din când în când turnați cu ajutorul unei linguri zeama din tava peste ruladă sau rotiți rulada).

Cartofii se curăță de coajă, se pun la fiert, dar doar se opăresc. Apoi se scot, se lasă puțin la răcit și se taie bucăți de grosimea unor felii, însă nu complet, astfel încât la scoaterea acestor felii să lăsați cartoful cu aspectul unui acordeon. În orificiile create se pun feliuțele de bacon, se asezonează cu puțină sare și se dau la cuptor, la o temperatură de 180’C pentru 30 de minute. Se scot din cuptor. Adăugăm brânza și mai lăsăm preț de 5 minute la aceeași temperatură (sau până se topește brânza în totalitate).

Crăciun fericit!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

×
Subiecte în articol: Chef Paul Siserman