● Mod de preparare:
1 Verzele se spală, se opăresc cinci minute în apă cu sare, se scot pe un grătar şi se lasă la scurs.
2 Se decupează în interior cu o lingură şi miezul scos se toacă mărunt.
3 Se amestecă bine cu jumătate din peştele afumat, o lingură cu capere, brânza cu mucegai şi smântână. Se presară sare după gust, mărar tocat şi se pasează totul cu un blender.
4 Se umplu verzele cu pasta rezultată şi se aşază pe farfurii alături de restul de peşte afumat stropit cu lămâie.
5 Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se feliază, se amestecă bine cu ulei de măsline, suc de lămâie şi sare.
6 Se aşază lângă peşte, se presară totul cu seminţe de in, caperele rămase, mărar tocat şi se servesc imediat.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu felii de pâine unse cu ulei, usturoi pisat şi sare.
● Băutura: Vin alb de buturugă
Citește pe Antena3.ro