x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Peşte afumat cu legume

Peşte afumat cu legume

03 Noi 2010   •   00:00
Peşte afumat cu legume
6001-135740-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 verze albe mici, 150 g brânză cu mucegai, 75 g miez de nucă, două sfecle roşii, 4 heringi afumaţi, două linguri cu capere, 200 ml smântână, o le­gă­tură de mărar, seminţe de in, o lămâie, ulei de măsline, pâine, usturoi, sare

● Mod de preparare:
1
Verzele se spală, se opăresc cinci minute în apă cu sare, se scot pe un grătar şi se lasă la scurs.

2 Se decupează în interior cu o lingură şi miezul scos se toacă mărunt.

3 Se amestecă bine cu ju­mătate din peştele afumat, o lingură cu capere, brânza cu mucegai şi smântână. Se presară sare după gust, mărar tocat şi se pasează totul cu un blender.

4 Se umplu verzele cu pasta rezultată şi se aşază pe farfurii alături de restul de peşte afumat stropit cu lămâie.

5 Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se feliază, se amestecă bine cu ulei de măsline, suc de lămâie şi sare.

6 Se aşază lângă peşte, se presară totul cu seminţe de in, caperele rămase, mărar tocat şi se servesc imediat.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu felii de pâine unse cu ulei, usturoi pisat şi sare.
● Băutura: Vin alb de buturugă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste