x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Peşte în saramură

Peşte în saramură

19 Oct 2010   •   00:00
Peşte în saramură
5975-134181-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 peşti potriviţi, două legături ceapă verde, două fire de praz, 4 ardei capia, doi ardei graşi, doi ardei iuţi, 4 căţei de usturoi, 1750 ml apă, 300 g mălai, sare mare, sare mică, piper, pătrunjel, roşii.

Mod de preparare:
1
Peştele se eviscerează, se spală şi se usucă. Se trece prin sare mare şi se pune la fript pe un grătar încins sau o tablă pentru copt vinetele.

2 Se coace câteva minute pe ambele părţi, apoi se pune într-un vas mai mare. Ardeii capia şi ardeii graşi se taie fâşii, se spală şi se pun într-o cratiţă.

3 Se adaugă prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul iute tăiat rindele, usturoiul întreg sau feliat. Se presară câteva fire de pătrunjel, se adaugă piper după gust, un litru de apă şi se fierb zece minute.

4 Se toarnă peste peşte, se presară ceapa verde tăiată rondele subţiri şi pătrunjel tocat.

5 Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 15 minute ca să se îmbine gusturile şi aromele.

6 Din restul de apă, o lingură cu sare mare şi mălai se face o mămăligă mai tare şi se serveşte alături de saramura de peşte.

● Sfat: La saramura de peşte se mai pot adăuga şi roşii tăiate în jumătăţi sau rondele.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste