Mod de preparare:
1 Peştele se eviscerează, se spală şi se usucă. Se trece prin sare mare şi se pune la fript pe un grătar încins sau o tablă pentru copt vinetele.
2 Se coace câteva minute pe ambele părţi, apoi se pune într-un vas mai mare. Ardeii capia şi ardeii graşi se taie fâşii, se spală şi se pun într-o cratiţă.
3 Se adaugă prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul iute tăiat rindele, usturoiul întreg sau feliat. Se presară câteva fire de pătrunjel, se adaugă piper după gust, un litru de apă şi se fierb zece minute.
4 Se toarnă peste peşte, se presară ceapa verde tăiată rondele subţiri şi pătrunjel tocat.
5 Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 15 minute ca să se îmbine gusturile şi aromele.
6 Din restul de apă, o lingură cu sare mare şi mălai se face o mămăligă mai tare şi se serveşte alături de saramura de peşte.
● Sfat: La saramura de peşte se mai pot adăuga şi roşii tăiate în jumătăţi sau rondele.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro