BARUL CASEI
Nu stiu ce beau stramosii nostri inainte de a se incinge intr-o Ciuleandra, dar stiu ca noi uneori pentru a face fata unei zile de munca, mai mult sau mai putin obisnuite, ne vedem nevoiti sa apelam la energizanti. Si daca traditionalele bauturi precum cafeaua sau ceaiul negru nu isi fac efectul, dam o fuga pana la magazinul de la colt pentru un asistent mai "fortos" - bautura energizanta.
Efectul ei miraculos se datoreaza mai multor ingrediente care intra in compozitia licorii.
DE FOC. Cafeina este substanta de baza care intra in componenta bauturilor energizante din comert. Printre ingredientele folosite frecvent se mai numara si Citrus Aurantium care se mai numeste "yuzu". Acesta este un citric cu gust asemanator cu cel al mandarinei, dar este un pic amar. Datorita aromei puternice pe care o are, fructul este folosit si in bucatarie, in special in gastronomia japoneza si cea coreeana.
EXOTIC. Un ingredient foarte interesant este si guarana. Fructele si, in special, semintele acestui arbust sunt bogate in cafeina, fiind astfel niste stimulenti puternici. Arbustul creste doar in Brazilia si Venezuela. In tara Carnavalului, din praful obtinut din semintele de guarana amestecat cu suc natural de fructe se obtine o bautura savuroasa.
Ginsengul, care intra in reteta unor bauturi energizante, este probabil unul dintre ingredientele ale caror calitati sunt cunoscute publicului larg. Insasi denumirea plantei, in traducere din chineza, sugereaza putere (Ginseng - radacina barbatului). Alte ingrediente care pot intra in compozitia bauturilor energizante sunt: taurina, complexul de vitamine B, extractul din seminte de struguri.
|
Citește pe Antena3.ro BAUTURA ENERGIZANTAMARTINI ENERGIZANTCOCTEIL ENERGIZANTVOTCA ENERGIZANTA |