INGREDIENTE
-
2 foi de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)
-
650 g pulpe de pui (sau piept, dacă îl preferați)
-
500 g ciuperci champignon
-
1 legătură de ceapă verde
-
50 ml smântână de gătit + plus extra pentru uns deasupra
-
150 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval, mozzarella, emmentaler)
Citește pe Antena3.roRezultate parțiale. Călin Georgescu trece pe primul loc și în diaspora. Elena Lasconi reduce diferența față de Marcel Ciolacu -
1 legătură de pătrunjel verde
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Cimbru
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tătiți carnea de pui tăiată cubulețe în două linguri de ulei, aproximativ 15 minute, apoi o scoateți într-un castronel. În aceeași cratiță adăugați ceapa verde și apoi ciupercile tăiate și le gătiți pentru 15 minute.
- Adăugați smântâna de gătit, sare, piper și cimbru după gust, apoi mixul de brânzeturi și pătrunjelul verde. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați prima foaie de aluat. Noi folosim aluatul foitaj proaspăt, puff-pastry.
- Puneți deasupra umplutura de pui și ciuperci și ungeți marginile aluatului cu smântână lichidă. Acoperiți cu a doua foaie de aluat, lipiți bine marginile. Cu ajutorul unui cuțit crestați ușor aluatul, ungeți cu smântână și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.
REȚETĂ VIDEO
placinta