x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitura românească preferată de Regele Charles al III-lea

Prăjitura românească preferată de Regele Charles al III-lea

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2024   •   20:45
Prăjitura românească preferată de Regele Charles al III-lea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Regele Charles al III-lea preferă un desert tradițional românesc, din zona Mureșului. Ingredientul care îi dă un gust inedit acestui desert este celebrat an de an în cadrul unui festival.

Monarghul Marii Britanii are mai multe  proprietăți în țara noastră, pe care le vizitează aproape în fiecare an. Acesta preferă să locuința sa de la Viscri atunci când vine în România. Acolo primește produse alimentare proaspete. 
Pe lângă peisajul spectaculos, Regele Charles al III-lea este fascinat și de produsele culinare autohtone. Prinre acestea se află o prăjitură delicioasă.

Potrivit unei surse, printre preferințele culinare ale monarhului britanic se regăsește o prăjitură românească delicioasă. Aceasta conțne un ingredient special, numit rubarbă. 

Rubarba este o plantă care se găsește destul de rar la noi în țară, cu precădere în zona Mureșului, în satul Saschiz.

Rețeta prăjiturii cu rubarbă este simplă, având doar câteva ingrediente de bază, respectiv ouă, făină, zahăr și rubarbă proaspătă. Gustul dulce al aluatului este echilibrat de gustul acrișor al rubarbei, potrivit a1.ro.

Festivalul rubarbei

În ziua încoronării Regelui Charles al III-lea, satul Saschiz era în sărbătoare. Vedeta festivalului era chiar planta care l-a cucerit pe monrah.

Gospodinele s-au întrecut în preparate cu rubarbă - dulceață, siropuri, ciorbe și chiar pizza cu rubarbă.

„I-a plăcut foarte mult prăjitura noastră cu rubarbă”, a spus o gospodină, care a avut ocazia să-l întâlneascăpe Regele Charles al III-lea în timpul vizitelor sale la Saschiz.

„Este foarte bună, iar rubarba ne aduce mai aproape de natură. Cred că asta îl fascinează și pe Regele Charles”, a afirmat unul dintre vizitatori.

Curtea bisericii fortificate din Saschiz s-a animat de oaspeți, mirosuri îmbietoare și muzică.

Sărbătoarea rubarbei are loc în fiecare an în prima sâmbătă din luna mai, în satul Saschiz. La festivități participă oameni din întreaga țară și chiar din străinătate. Festivalul a ajuns la a X-a ediție.

„Recolta de anul acesta este mai slabă din cauza vremii capricioase, dar rubarba rămâne un ingredient esențial în gastronomia noastră”, precizează Mircea Munteanu, cultivator local.

 

×
Subiecte în articol: desert regele charles