x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjituri sănătoase, delicioase şi frumoase

Prăjituri sănătoase, delicioase şi frumoase

de Carmen Anghel    |    03 Iun 2010   •   00:00
Prăjituri sănătoase, delicioase şi frumoase

Revista Bucate pentru copii, publicaţie lunară cu reţete pentru bebeluşi şi copii, vă poate inspira în privinţa bucatelor pe care doriţi să le oferiţi copiilor voştri.

În numărul din iunie al revistei, regăsiţi reţete pentru fiecare categorie de vârstă a copilului, pentru mesele principale, snack-uri şi deserturi, reţete de sezon şi multe, multe sfaturi legate de nutriţie şi de modul de preparare.

5741-122233-bucate21_3013.jpgToate reţetele au la bază ingrediente naturale, iar cei mai experimentaţi bucătari deja le-au testat.
Iată câteva exemple: cremă de brânză cu cereale şi nectarină, piure de banană cu măr şi cereale, budincă de orez cu fructe şi cereale, banană cu biscuiţi vanilaţi, mazăre cu cartofi şi pui, chifteluţe din piept de pui la cuptor.

POVEŞTI
Dacă doriţi să-i răsfăţaţi şi mai mult pe prichindei, încercaţi o gustare tropicală sau o plăcintă cu mere (special pentru bebeluşi). Apoi, dacă se plictisesc, faceţi-le nişte rulouri de pui cu spanac şi caşcaval sau piept de pui Valdoston, dovlecei umpluţi, paste Carbonara, supă cu clătite, ciorbă de peşte cu porumb dulce.

Pentru cei care stau prea mult pe gânduri până se hotărăsc să înfulece ceva, învăţaţi să intraţi puţin în lumea poveştilor şi preparaţi-le ursuleţi din caşcaval, pâine de casă sau clătite americane cu sirop de ciocolată şi banane.
Acestea sunt doar câteva dintre propunerile revistei, reţete care vor satisface, accesibil şi sănătos, poftele micuţului mofturos.

Revista promovează o alimentaţie diversificată, sănătoasă şi echilibrată, bazată pe principii nutriţionale împărtăşite de specialişti.
După ce aţi terminat de gătit, relaxaţi-vă puţin lecturând paginile de sfaturi utile: Util în frigider, Util în cămară şi Util Eco. Şi nu treceţi cu vederea nici sfaturile privitoare la îngrijirea şi sănătatea micuţilor, cu subiecte de actualitate: minerale şi vitamine indispensabile (la sugar) şi toxiinfecţiile alimentare (la copil).
Bucate pentru copii este marcă a Editurii Superbebe.


Brioşe cu afine (+10 luni)
Ingrediente: 1 pachet de cremă de brânză (25% grăsime sau chiar mai mult, precum brânză mascarpone), 110 grame unt nesărat, 1 cană şi jumătate de afine proaspete,
un sfert de baton de vanilie, două ouă, 250 mililitri de lapte, 1 linguriţă şi jumătate de praf de copt, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, sucul de la o lămâie mică, 400 grame zahăr, coajă de lămâie, 450 grame făină.
Preparare: Încinge mai întâi cuptorul la temperatura de 350 grade Celsius. Într-un bol mare de mixer pune untul, crema de brânză, sucul de lămâie, seminţele din batonul de vanilie şi zahărul şi amestecă-le cu robotul până devine o compoziţie cremoasă. Adaugă făina, ouăle, laptele, praful de copt, bicarbonatul şi coaja de lămâie. Mixează totul foarte bine. Se pune compoziţia în forme de brioşă, se pun afinele, apoi le pui la copt. Lasă-le la foc potrivit până ce capătă o culoare auriu-maronie. Apoi scoate-le din formă şi lasă-le să se răcească.

Poţi folosi orice fructe de pădure, însă mare atenţie la cele cu sâmburi mici. Acestea pot fi folosite abia după ce copilul a împlinit vârsta de 2 ani.

×
Subiecte în articol: papa bun