x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din carne

0
06 Aug 2008 - 00:00

Brioşe cu carne

600 g făină, 125 g unt, 270 ml lapte dulce, 3 ouă, 25 g drojdie, 200 g prosciutto, 200 g kaizer, 50 g parmezan, o jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr tos, piper, pătrunjel, roşii



Brioşe cu carne

600 g făină, 125 g unt, 270 ml lapte dulce, 3 ouă, 25 g drojdie, 200 g prosciutto, 200 g kaizer, 50 g parmezan, o jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr tos, piper, pătrunjel, roşii

1 Într-o oală se pun laptele dulce, untul tăiat cuburi şi sarea. Se pun pe foc şi se lasă pînă se încălzesc, dar fără să se fiarbă.

2 Se adaugă drojdia, zahărul tos, două ouă, se toarnă peste făina cernută şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare.

3 Se acoperă cu un şervet de bucătărie, se lasă să dospească 30 de minute şi se împarte în bucăţi egale.

4 Kaizerul şi prosciutto se taie în bucăţi mici şi se prăjesc într-o tigaie fără ulei. Se lasă să se răcească, se amestecă împreună cu pătrunjel tocat şi parmezan ras.

5 Se întind bucăţile de aluat, se pune umplutură în mijloc, li se dă formă de bilă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt.

6 Se lasă să crească 10 minute, se ung cu ou bătut, se decorează cu pătrunjel şi se coc 30-45 de minute la foc potrivit.

Sfat: Brioşele se pot servi atît fierbinţi, cît şi reci, cu salată de roşii şi pătrunjel.
Băutura: Cadarcă de Miniş


Pui cu prosciutto şi mazăre

4 piepturi de pui, 16 felii de prosciutto, 4 căţei de usturoi, 400 g mazăre, 150 g parmezan, 200 ml vin alb demisec, 250 ml smîntînă, o legătură de mărar, două fire de rozmarin, ulei de măsline, sare, piper, cartofi albi, cartofi dulci

1 Piepturile de pui se dezosează, se taie în jumătăţi şi se spală. Se scurg de apă, se ung cu ulei, se condimentează, se presară cu rozmarin tocat şi se înfăşoară în feliile de prosciutto.

2 Se aşază într-o tavă, se toarnă vinul alb, o cană cu apă, se presară usturoiul curăţat de foi şi feliat.

3 Se acoperă tava cu folie de aluminiu, se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute.

4 Se îndepărtează folia şi se lasă pînă cînd feliile de prosciutto încep să se topească.

5 Se face un sos din smîntînă, mărarul tocat, puţin parmezan ras, sare şi piper.

6 Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge, se amestecă cu sosul de smîntînă şi se serveşte alături de piepturile de pui, presărate cu restul de parmezan ras.

Sfat: Piepturile de pui se mai pot servi cu cartofi albi fierţi sau cartofi dulci copţi.
Băutura: Fetească Neagră


Piept de pui cu legume

4 piepturi de pui, 500 g spanac congelat, o ceapă, un morcov, o ţelină,
500 g fasole verde, 300 g dovleac, 220 g unt, 500 ml apă, 100 ml ulei de măsline, 30 g făină, ojumătate de lămîie, un ou, sare, piper, orez alb

1 Piepturile de pui se dezosează, se taie în felii şi se prăjesc în uleiul de măsline. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se fierb şi se taie bucăţi.

2Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bastonaşe şi se pune într-un castron.

3 Se topesc 100 g unt, se pune dovleacul şi se prăjeşte pînă se înmoaie. Se adaugă restul legumelor, se călesc zece minute, se condimentează şi se opreşte focul.

4 Ceapa se curăţă de foi şi se toacă mărunt, se căleşte în 100 g unt topit, se adaugă apa în care s-a dizolvat făina, sare şi piper.

5 Se fierbe pînă se îngroaşă, se adaugă sucul de lămîie amestecat cu gălbenuşul de ou şi se mai fierbe cinci minute.

6 Spanacul se fierbe, se scurge de apă, se amestecă cu untul rămas şi se serveşte alături de pui şi de legumele calde, stropite cu sosul alb.

Sfat: Ca garnitură se mai poate folosi şi orezul alb.
Băutura: Merlot


Salată de pui cu ciuperci

două piepturi de pui, 300 g ciuperci marinate, 500 g cartofi albi, 100 g fistic, o legătură de ceapă verde, 4 căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 ml lapte, muştar cu boabe, amidon, salată rucola, sare, piper, ulei de măsline, busuioc

1 Piepturile de pui se dezosează, se taie în bucăţi mici şi se condimentează.

2 Se prăjesc în ulei încins, se scot într-un castron şi se ţin la cald. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare, se taie cuburi şi se pun peste bucăţile de pui, împreună cu salata rucola, fisticul şi ciupercile marinate.

3 O lingură de amidon se adaugă peste laptele dulce şi smîntînă, amestecînd bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

4 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin ulei încins, se micşorează flacăra şi se toarnă amestecul de amidon cu lapte.

5 Se amestecă încontinuu ca să nu se lipească de cratiţă, se condimentează şi se ia de pe foc.

6 Se adaugă o lingură de muştar cu boabe, busuioc tocat şi se amestecă.

Sfat:
Salata se serveşte caldă, alături de sosul de smîntînă cu muştar şi busuioc.
Băutura: Busuioacă de Bohotin
Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   taie,   caiet de retete

 



Mai multe titluri din categorie

Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot

Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot
Regina Elisabeta  II-a a ajuns la Ascot, pentru ultima zi de curse de cai. Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au fost şi ei la Royal Ascot, acest obiectiv fiind vizitat anual de mai bine de 600.000 de fani ai...

Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”

Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”
Galerie Foto Începând din 21 iunie, jurnalistul Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, de luni până joi, la Antena 1. „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă! Cu...

Serialul Adela, lider de audienţă

Serialul Adela, lider de audienţă
Galerie Foto Dezvăluirile uluitoare şi momentele încărcate de tensiune din cele mai noi episoade ale serialului Adela, difuzate aseară la Antena 1, i-au ţinut pe telespectatori cu sufletul la gură. Proiectul produs de...

Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!

Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!
Nu e ușor ca cineva să îl lase fără cuvinte pe Dorian Popa, cu atât mai puțin să îl emoționeze până la lacrimi, dar un concurent reușește asta sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție...

Patru trucuri pentru plante mai sănătoase

Patru trucuri pentru plante mai sănătoase
Galerie Foto Cu toate ploile şi lipsa tratamentelor, nu doar florile de curte sunt afectate, ci şi cele de apartament. Aşa că Oana Matei, inginer horticultor, are câteva sfaturi pentru plantele noastre din...

Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală

Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală
Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală, într-un clip amuzant devenit viral. Actorul a postat un clip amuzant pe Twitter, în care face mai multe exerciţii în...

Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei

Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei
Unele hoteluri n-au fost construite la întâmplare, iar istoria lor este importantă pentru a-nțelege cum s-au dezvoltat anumite zone turistice. Hotelul fostului președinte al Bulgariei este un astfel de punct de...

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe
Așa cum vara căutăm să folosim lenjerii de pat cât mai răcoroase, pentru a putea obține un somn cât mai odihnitor și mai bun, la fel și iarna ne propunem să folosim lenjerii de pat călduroase și...

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an
Galerie Foto Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste...

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil
Pandemia cu noul coronavirus ne-a izolat în case pentru cea mai lungă perioadă de timp din istorie. Am stat pe canapea mai mult decât am făcut-o vreodată - acolo am învățat, am mâncat, am socializat. Sub...

Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu, prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite

Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu,  prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite
Galerie Foto Miercuri seară, Chefi la cuțite și-a desemnat câștigătorul sezonului 9, iar vestea a venit cu o premieră pentru cel mai iubit show culinar. Pentru prima dată în nouă sezoane o femeie a reușit să spargă...

Ștefan Bănică, amintiri emoționante despre prima dată când a urcat pe scenă  alături de tatăl său, la vârsta de cinci ani

Ștefan Bănică, amintiri emoționante despre prima dată când a urcat pe scenă   alături de tatăl său, la vârsta de cinci ani
Juratul Ștefan Bănică va povesti cu emoție, sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star, despre cum s-a simțit când a urcat prima dată pe scenă alături de celebrul său tată.  ...

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice
A păstra curățenia în casă este necesar nu doar dacă ții la aspectul estetic al locuinței, ci și pentru a menține sănătatea familiei. Realizarea treburilor domestice este pentru unele persoane o modalitate...

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite,  dezvăluit în această seară
Galerie Foto Ediția de luni seară a adus la Chefi la cuțite lacrimi de fericire pentru semifinaliștii sezonului 9 și a culminat cu o tensiune care a atins cote maxime în bucătăria celui mai iubit show culinar. Alexandru...

Ținute la modă cu pantofi sport

Ținute la modă cu pantofi sport
Galerie Foto În lumea modei, pantofii sport au devenit un accesoriu esențial care nu trebuie să lipsească din dressingul unei doamne sau domnișoare. Îi adorăm, îi colecționăm, îi purtăm în fiecare zi…însă cum ne...
Serviciul de email marketing furnizat de