x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din legume

0
03 Sep 2008 - 00:00

Fasole verde cu mazăre - Chifteluţe de legume cu şofran - Ciuperci cu mazăre - Tartă cu dovlecei şi roşii



Fasole verde cu mazăre

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Smîntîna se amestecă bine cu caşcavalul ras, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

2 Fasolea verde şi broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mai mici.

3 Mazărea se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se pune lîngă legumele fierte. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.

5 Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb şi se prăjesc zece minute.

6 Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust, apoi puţin pătrunjel tocat. Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smîntînă cu caşcaval şi se presară pătrunjel tocat.

Sfat: La mîncarea de legume se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.

Băutura: Aligoté


Chifteluţe de legume cu şofran

Incrediente:
doi morcovi, 100 g fasole verde, un ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, o ceapă, un ardei gras, un cartof, două ouă, un vîrf de linguriţă de şofran, mărar, un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, făină, sos de ardei iute

Preparare:
1 Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spală, se fierbe şi se taie în bucăţele.

2 Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

3 Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se pun legumele într-un castron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, ceapa curăţată de foi şi tăiată cubuleţe. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust.

5 Se presară şofranul, bicarbonatul de sodiu, se adaugă ouăle şi se amestecă pînă devine o compoziţie omogenă.

6 Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de ardei iute.

Băutura: Traminer


Ciuperci cu mazăre

Incrediente:
500 g ciuperci, 450 g mazăre, două legături ceapă verde, doi căţei de usturoi, un ardei iute mic, 50 g unt, 100 g parmezan, nucşoară, o legătură de mărar, sare, piper, smîntînă, ulei de măsline

Preparare:
1 Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă întregi.

2 Codiţele se taie în felii mai subţiri şi se pun într-un castron. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară, codiţele de ciuperci tocate şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt.

3 Se călesc timp de zece minute, se adaugă mazărea spălată, sarea şi piperul.

4 Se toarnă o cană de apă, se lasă pe foc pînă cînd mazărea este aproape fiartă, se adaugă parmezan ras, mărar tocat şi se ia de pe foc.

5 Ciupercile se stropesc cu ulei de măsline şi se umplu cu amestecul de mazăre şi parmezan.

6 Se aşază ciupercile într-o tavă, se introduc în cuptor şi se ţin timp de 15 minute la foc potrivit.

Sfat: Se servesc fierbinţi, cu smîntînă şi mărar proaspăt tocat.

Băutura: Pinot Gris


Tartă cu dovlecei şi roşii

Incrediente:
un pachet de foitaj, 5 roşii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, un fir de praz, doi căţei de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, ouă, făină

Preparare:
1 Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

2 Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea zece minute, se scurg de apă şi se prăjesc cinci minute la foc iute.

3 Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează.

4 Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.

5 Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul.

6 Se toarnă amestecul de dovlecei cu brînză, se aşază deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.

Sfat:
Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga cîteva ouă şi puţină făină.

Băutura: Vin alb de buturugă
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   ulei,   verde,   iute,   lasa,   curata,   spala,   tocat,   caiet de retete

 



Mai multe titluri din categorie

Sfaturi pentru reorganizarea bucătăriei

Sfaturi pentru reorganizarea bucătăriei
Dacă vrei să faci o schimbare în această perioadă și să sărbătorești începutul unui nou sezon, nu este nevoie să faci o renovare propriu-zisă. Micile detalii pe care le poți înlocui în cadrul...

Căpitanul României şi al Barcelonei, Gică Popescu, prezintă la Antena 1 seria Super Prieteni

Căpitanul României şi al Barcelonei, Gică Popescu, prezintă la Antena 1 seria  Super Prieteni
Galerie Foto Începând de miercuri, 23 iunie, de la ora 23:45, fostul mare capitan al României şi al  Barcelonei, Gică Popescu, aduce la Antena 1 şi pe as.ro o serie de interviuri-eveniment cu foşti mari jucători de...

Cele mai bune 5 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

Cele mai bune 5 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase
Galerie Foto Toate femeile își doresc unghii frumoase și îngrijite. Uneori acestea pot avea pete deschise sau întunecate pe suprafața lor, sau alte probleme care indică instalarea unei boli. Iată câteva semne de pe unghii...

Alessia Sana, trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon Next Star

Alessia Sana, trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon Next Star
Galerie Foto La doar 8 ani, micuța Alessia Sana a urcat curajoasă pe scena Next Star și a ales să cânte o piesă uriașă, care i-a adus simpatia juraților și voturile celor de acasă....

Mel Gibson își revine după ani de procese și dependența de alcool

Mel Gibson își revine după ani de procese și dependența de alcool
După problemele cu alcoolul şi litigiile din justiţie, Mel Gibson şi-a recăpătat forma fizică. Fotografii recente îl arată pe actor într-o formă bună, după ce a trecut pe la sala de forţă. Actorul ameri...

Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot

Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot
Regina Elisabeta  II-a a ajuns la Ascot, pentru ultima zi de curse de cai. Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au fost şi ei la Royal Ascot, acest obiectiv fiind vizitat anual de mai bine de 600.000 de fani ai...

Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”

Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”
Galerie Foto Începând din 21 iunie, jurnalistul Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, de luni până joi, la Antena 1. „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă! Cu...

Serialul Adela, lider de audienţă

Serialul Adela, lider de audienţă
Galerie Foto Dezvăluirile uluitoare şi momentele încărcate de tensiune din cele mai noi episoade ale serialului Adela, difuzate aseară la Antena 1, i-au ţinut pe telespectatori cu sufletul la gură. Proiectul produs de...

Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!

Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!
Nu e ușor ca cineva să îl lase fără cuvinte pe Dorian Popa, cu atât mai puțin să îl emoționeze până la lacrimi, dar un concurent reușește asta sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție...

Patru trucuri pentru plante mai sănătoase

Patru trucuri pentru plante mai sănătoase
Galerie Foto Cu toate ploile şi lipsa tratamentelor, nu doar florile de curte sunt afectate, ci şi cele de apartament. Aşa că Oana Matei, inginer horticultor, are câteva sfaturi pentru plantele noastre din...

Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală

Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală
Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală, într-un clip amuzant devenit viral. Actorul a postat un clip amuzant pe Twitter, în care face mai multe exerciţii în...

Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei

Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei
Unele hoteluri n-au fost construite la întâmplare, iar istoria lor este importantă pentru a-nțelege cum s-au dezvoltat anumite zone turistice. Hotelul fostului președinte al Bulgariei este un astfel de punct de...

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe
Așa cum vara căutăm să folosim lenjerii de pat cât mai răcoroase, pentru a putea obține un somn cât mai odihnitor și mai bun, la fel și iarna ne propunem să folosim lenjerii de pat călduroase și...

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an
Galerie Foto Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste...

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil
Pandemia cu noul coronavirus ne-a izolat în case pentru cea mai lungă perioadă de timp din istorie. Am stat pe canapea mai mult decât am făcut-o vreodată - acolo am învățat, am mâncat, am socializat. Sub...
Serviciul de email marketing furnizat de