x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
03 Sep 2008 - 00:00

Picioare de crab cu orez picant - Medalion de peşte cu legume - Paste cu fructe de mare - Ştiucă cu legume



Picioare de crab cu orez picant

Incrediente:
275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, o ceapă, doi căţei de usturoi, două cuişoare, doi ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, o lămîie, o lingură de amidon, o cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel

Preparare:
1 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămîie.

3 Se condimentează, se adaugă  o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă s-a îngroşat sosul.

4 Orezul se clăteşte cu apă rece pînă cînd se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

5 Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins.

6 Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Sfat: Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Băutura: Riesling Italian


Medalion de peşte cu legume

Incrediente:
4 fileuri de peşte, un dovlecel, 3 cartofi, doi ardei capia, o cutie de bere blondă, 100 g făină, 50 g parmezan, doi căţei de usturoi, o lingură de pesto de rucola, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, salată rucola, oţet balsamic, pătrunjel

Preparare:
1 Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei.

2 Se condimentează, se aşază pe o folie de aluminiu, se presară pătrunjel tocat, se pun cîteva felii de lămîie şi se împachetează.

3 Se aşază pe un grătar încins şi se frig circa şapte minute pe fiecare parte. Cartofii se spală, se fierb pe jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă.

4 Se taie cuburi, se aşază într-un castron împreună cu dovlecelul tăiat cuburi şi presărat cu sare.

5 Se lasă zece minute, se trec prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră. Se face un amestec din bere, sosul pesto, usturoiul pisat, ardeii capia tăiaţi cubuleţe, parmezanul ras, sarea şi piperul.

6 Se fierbe pînă scade puţin, se toarnă peste ingredientele prăjite şi se amestecă, avînd grijă să nu se sfărîme.

Sfat: Se servesc alături de fileurile de peşte şi o salată din rucola, oţet balsamic şi ulei.

Băutura: Fetească Albă


Paste cu fructe de mare

Incrediente:
600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, doi ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămîie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel

Preparare:
1 Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 de minute.

2 Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

3 Se prăjesc pînă cînd devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

4 Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

5 Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămîie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

6 Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Sfat: Usturoiul se poate prăji o dată cu ardeiul şi caracatiţa.

Băutura: Riesling Italian


Ştiucă cu legume

Incrediente:
două ştiuci, 500 g fasole verde, 300 g morcovi baby, două cepe, o căpăţînă de usturoi, doi ardei capia, un ardei iute, două lămîi, 200 ml vin alb sec, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pătrunjel, varză albă

Preparare:
1 Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se amestecă bine cu apă, sare şi se acoperă cu o farfurie.

2 Ştiucile se curăţă, se spală şi se condimentează. Se umplu în interior cu frunze de pătrunjel, felii de lămîie şi puţin ardei iute tocat.

3 Se aşază într-o tavă, împreună cu fasolea verde spălată şi tăiată în bucăţi mici, morcovii tăiaţi în jumătăţi sau lăsaţi întregi, ardeii tocaţi şi cepele feliate.

4 Se toarnă deasupra o cană de apă, vin alb, ulei şi se condimentează. Se acoperă cu folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins şi se lasă 20 de minute la foc potrivit.

5 Se îndepărtează folia, se verifică dacă s-au fiert legumele şi dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se mai lasă în cuptor încă zece minute.

6 Se scot din tavă într-un vas înalt, se toarnă deasupra mujdeiul şi se lasă acoperite zece minute.

Sfat: Se serveşte fierbinte, presărat cu verdeaţă tocată şi salată de varză.

Băutura: Pinot Gris
Citeşte mai multe despre:   sare,   pătrunjel,   apă,   ulei,   ardei,   lasa,   spala,   caiet de retete,   lămîie

 



Mai multe titluri din categorie

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal
Galerie Foto În ultima perioadă, tot mai multe companii au renunțat la munca de la birou. Din motive de siguranță, angajații au început să lucreze din confortul propriei locuințe, lucru ce este, pe de-o parte, plăcut...

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul...

Trei zile îți fură privirea

Trei zile îți fură privirea
Galerie Foto Trei zile dedicate alegerii cadourilor care marchează venirea primăverii – marți, miercuri și joi. Doar în această săptămână te pregătești să întâmpini primăvara cu bijuterii alese, piese decorative de...

Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră

Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră
Îți faci deja planuri pentru vacanța de vară? Înainte să intri pe site-ul CazarePeLitoral.ro și să-ți alegi unitatea de cazare unde să-ți petreci sejurul pe litoral, citește acest articol și descoperă care...

Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10

Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10
Nae Nicolae a fost trimis de votul celor de acasă direct în finala iUmor sezonul 10, alături de primul finalist din acest sezon, Florin Gheorghe. Aceasta este a doua finală în care Nae Nicolae va participa, dup

Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?

Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?
La ora actuală, o bună parte din totalul transportului de animale vii se referă la deplasarea acestora, în condiții care trebuie respectate cu strictețe, către abatoare. În acest scop, se folosesc anumite...

Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie

Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie
Considerați bandiții apelor, pirații au produs probleme pe mare cu câteva secole bune înainte de Hristos, în perioada în care a început să se facă și comerț pe mare, iar jafurile au continuat pentru mult...

Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West

Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West
Kim Kardashian a cerut oficial divorţul de soţul ei, rapperul şi antreprenorul Kanye West. O reprezentantă a lui Kardashian a confirmat că a finalizat documentele care pun capăt celor şapte ani de căsătorie a...

Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”

Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”
                    Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1, vine cu o...

De ce este important să faci voluntariat

De ce este important să faci voluntariat
Pe lângă faptul că îi ajută pe alţi semeni aflaţi în condiţii de viaţă dificile, s-a demonstrat că voluntariatul îmbunătățește și starea de spirit a voluntarilor. Este în natura umană să ne simțim...
Serviciul de email marketing furnizat de