x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate dulci

0
03 Sep 2008 - 00:00

Tartă cu stafide şi pere - Dulciuri cu zmeură - Dulciuri fantezie - Prăjitură cu ciocolată albă



Tartă cu stafide şi pere

Incrediente:
4 ouă, 130 g făină, 125 g zahăr tos, 100 g unt, 50 g stafide, 200 g ciocolată albă, două pere, vin alb dulce, două pliculeţe zahăr vanilinat, ghimbir ras, bicarbonat, sare, suc de lămîie, frişcă, compot de struguri

Preparare:

1 Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu suc de lămîie şi se ţin într-un castron acoperit.

2 Într-un vas înalt se pun untul moale, ciocolata albă topită la bain-marie, zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare.

3 Se mixează pînă cînd capătă aspectul unei creme, se adaugă ouăle, două linguri de vin dulce, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras şi o linguriţă de bicarbonat.

4 Se mixează, se adaugă făina, stafidele şi perele cu sucul de lămîie.

5 Se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit.

6 Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate, se taie cuburi sau bucăţi mai mari şi se serveşte imediat.

Sfat: Se poate servi şi rece, cu frişcă sau compot de struguri.

Băutura:
Muscat Ottonel


Dulciuri cu zmeură

Incrediente:
300 g unt, 170 g zahăr tos, 450 g făină, 3 ouă, două pliculeţe zahăr vanilinat, ghimbir ras, pudră de scorţişoară, o jumătate de pliculeţ praf de copt, sare, esenţă de lămîie, 300 g zmeură, mentă verde, zahăr pudră, frişcă, pepene roşu

Preparare:

1 Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare se amestecă bine cu untul moale.

2 Se mixează pînă devine ca o cremă omogenă, se adaugă un vîrf de linguriţă de pudră de scorţişoară şi o linguriţă de ghimbir ras.

3 Se adaugă ouăle, esenţa de lămîie după gust, praful de copt şi făina. Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

4 Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie rondele cu o cană şi, în mijlocul fiecărei rondele, se pun cîte un fruct de zmeură şi o frunză de mentă presată puţin ca să-şi intensifice aroma.

5 Se acoperă zmeura cu aluat, li se dă formă de bile şi se aşază pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt.

6 Se introduce tava în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit. Se scot, se lasă să se răcească şi se presară zahăr pudră.

Sfat: Se servesc reci sau calde cu frişcă sau salată de pepene roşu.

Băutura: Cafea

Dulciuri fantezie

Incrediente:
500 g făină, 350 ml iaurt, două ouă, două pliculeţe zahăr vanilinat, 50 g zahăr, două linguri de miere, 20 g drojdie, 50 g unt, un vîrf de linguriţă de sare, 100 g fructe confiate, 100 g rahat, esenţă de rom, scorţişoară, cuişoare, cardamom

Preparare:
1 Drojdia se dizolvă în puţină apă caldă, se amestecă bine cu iaurtul, zahărul tos, mierea şi sarea.

2 Se adaugă untul topit şi răcit, un ou, zahărul vanilinat şi esenţă de rom după gust.

3 Se amestecă, se toarnă peste făina cernută şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare. Se adaugă fructele confiate şi rahatul, toate tăiate cubuleţe, se frămîntă încă cinci minute ca să se încorporeze bine fructele şi se lasă să crească la loc cald.

4Cînd şi-a dublat volumul se întinde o foaie groasă şi se decupează rondele cu o cană.

5 Fiecare rondea se decupează în mijloc cu un pahar mai mic, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei şi se lasă să mai crească zece minute.

6 Se ung cu ou, se introduc în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute.

Sfat:
În aluat se mai pot adăuga scorţişoară, cuişoare sau cardamon, toate pisate mărunt.

Băutura: Suc de fructe


Prăjitură cu ciocolată albă

Incrediente:
un pachet foitaj, un borcan gem de corcoduşe, 400 g brînză de vaci,
500 ml frişcă, 150 g zahăr tos, o lămîie, 10 g gelatină, 200 g ciocolată albă, 100 g fulgi de porumb, lapte dulce

Preparare:
1 Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde cu un sucitor şi se aşază într-o tavă stropită cu apă rece.

2 Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit pînă devine auriu. Se scoate din tavă, se aşază pe un tocător şi se lasă să se răcească.

3 Gelatina se înmoaie cu apă rece, se dizolvă pe foc şi se lasă la răcit. Ciocolata se taie bucăţi mici şi se pune într-o oală la bain-marie.
4 Cînd s-a topit, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă bine cu brînza de vaci.

5 Se adaugă zahărul tos, gelatina, frişca şi sucul de lămîie după gust. Se aşază foaia într-o tavă, se unge cu gemul de corcoduşe, se toarnă deasupra crema şi se nivelează.

6 Se presară fulgii de porumb pisaţi şi se introduce la rece pentru minim 30 de minute.

Sfat:
Dacă crema de brînză este prea groasă, se poate adăuga puţin lapte dulce.

Băutura: Cappuccino
Citeşte mai multe despre:   două,   minute,   zahăr,   zahărul,   lasa,   tava,   caiet de retete,   lămîie

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1
Galerie Foto Începând din 5 noiembrie, poveştile emoţionante inspirate din viaţa reală continuă în cel mai nou capitol Sacrificiul: Alegerea, în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1. Dezvăluirile uluitoare, momentele...

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte
Dacă anotimpul tău favorit e iarna, cu siguranță la munte te simți în mediul tău natural. Fie că îți place să schiezi, să mergi în drumeții sau pur și simplu alegi această destinație ca să te relaxezi, ...

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani
Galerie Foto Dimineţile încep să aibă iz maramureşean la Neatza cu Răzvan şi Dani. Matinalii le-au făcut ieri o surpriză telespectatorilor şi au anunţat cea mai nouă colaborare a emisiunii cu unul dintre cei mai...

Produsele Clearspring acum si in Romania

Produsele Clearspring acum si in Romania
Clearspring este un brand creat de o afacere de familie angajată de peste 25 de ani în promovarea alimentelor fine organice şi a specialităţilor japoneze tradiţionale. Gama lor de produse este premiată şi...

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc
Galerie Foto Magnetella este un proiect inedit ce a luat naștere din dragoste pentru frumosul românesc.  Își  propune să redescopere și să  readucă în atenție tradițiile, obiceiurile şi stilul de viață au...

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi
Culturile agricole, indiferent de dimensiunea suprafetei de teren pe care sunt cultivate, trebuie ingrijite corespunzator inca din momentul semanarii si / sau plantarii, astfel incat acestea sa creasca viguros si sa fie...

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !
Pietrele semipretioase au atat de multe proprietati misterioase! Conform cristaloterapiei, fiecare dintre ele este capabila sa transmita purtatorului energie pozitiva. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele potrivite...

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor
Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de...

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro
Daca vrei sa cumperi o rochita deosebita pentru mica ta printesa, atunci poti sa apelezi la Paulina. Aici se pune accentul pe calitate in intreg procesul de comanda, livrare si in constructia rochitelor. Experienta de cu...

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9.3...

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice cele mai căutate din țara noastră, în acest an, a fost Delta Dunării. Distanțele mari între pensiuni și separarea micilor localități pescărești prin mari întinderi de ape...

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici
Galerie Foto O excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, este bine-venită în această perioadă. În această parte mai puțin cunoscută a României, vizitatorii descoperă multe posibilități de a se întâlni cu...

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9
Galerie Foto Bănățean mândru, Alin Georgescu a fost exact ce recomandă medicul în cea de-a șaptea ediție iUmor, sezonul 9, difuzată seara trecută la Antena 1!...

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite. Începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite.  Începe ultima săptămână  a degustărilor pe nevăzute
Galerie Foto Luni seara începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute. Chefii mai au foarte puțin până își vor face echipele cu care pornesc în lupta pentru marele premiu din sezonul 8. Cele trei amulete rămase...

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...
Serviciul de email marketing furnizat de