Ingrediente:
3 ouă, 150 ml smântână, 200 ml lapte, 200 g afine, 8 chifle tăiate în jumătate, 2 linguri unt nesărat, 50 g nuci pecan înjumătăţite, 8 felii de bacon împănat (opţional), 2 linguriţe extract de vanilie, un vârf de cuţit de sare, 2 linguri sirop de arţar şi suplimentar pentru servire, zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron mare ouăle, o lingură de unt, smântâna, siropul de arţar, extractul de vanilie şi un praf de sare. Se ia un vas termorezistent adânc, se pun două treimi din afine, se dau chiflele prin amestecul de ou şi se adaugă restul de afine şi de ou. Se pun afinele rămase pe deasupra, se acoperă cu folie şi se lasă la rece peste noapte, sau o oră cel puţin. Se încinge cuptorul la 180 de grade, se pun nucile pecan pe deasupra şi se lasă la copt 25 de minute. Se serveşte cu zahăr pudră şi cu sirop de arţar.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Vafe cu unt şi scorţişoară
Cea mai bună rețetă de somon cu parmezan la cuptor
REŢETA ZILEI: Tartă de roşii cu brânză
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc