Ingrediente:
Pentru blat: 300 g biscuiţi simpli, 100 g unt topit, 2 linguri zahăr pudră vanilat
Pentru cremă: 200 g smântână, 200 g cremă fină de brânză, 200 g smântână pentru frişcă, un pliculeţ de gelatină, 200 g zahăr pudră vanilat, o fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă bine cu zahărul pudră şi untul. Se pune hârtie de copt într-un vas, se presează bine comoziţia pe fundul vasului şi se dă la frigider. Pentru cremă, se pune gelatina în 50 ml de apă rece, timp de cinci minute, se pune la foc mic până se dizolvă. Se mixează smântâna pentru frişcă cu 100 g de zahăr şi se bate spuma tare. Se adaugă apoi smântâna, crema de brânză, restul de zahăr, esenţa şi se omogenizează. Se pune gelatina şi se toarnă crema peste blatul de biscuiţi. Se lasă la rece până a doua zi şi se poate servi cu fructe proaspete, sau orice doriţi.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Creveţi cu legume şi caşcaval
REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere
REŢETA ZILEI: Pâine umplută cu mozarella și usturoi