A paine coapta in test ori in cuptorul incapator de caramida mirosea si casa bunicilor Elenei Manescu, din Moara Vlăsiei. Aroma asta a indemnat-o pe mama ei sa se faca brutarita. Elena a crescut cu povestile spuse de aburul painii si nu si-a dorit altceva in viata decat sa fie brutar.
A lucrat in Bucuresti, la o fabrica mare, iar cand s-a facut din nou brutarie in sat, s-a intors acasa, cu painile iesite din mainile ei sa-i hraneasca pe megiesi si pe cei de-un sange cu ea. Una dintre rețetele vechi, specifică pentru satele de odinioară de pe lângă codrii Vlăsiei, este și aceasta.
Citește și Rețeta zilei de vineri. Calcan fript „pescărește”
Pentru pâinea cu semințe ai trebuință de: un kg faina alba, 0,5 kg tarate grau, 100 g susan, 100 g mac, seminte dovleac, un pliculet de drojdie, 250 ml apa, sare.
Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR