x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de joi. Ciorbă de pește ca la Mănăstirea Dervent (rețete românești)

Rețeta zilei de joi. Ciorbă de pește ca la Mănăstirea Dervent (rețete românești)

26 Noi 2015   •   09:22
Rețeta zilei de joi. Ciorbă de pește ca la Mănăstirea Dervent (rețete românești)

 Cauți să afli adevăratele retete romanesti? Poate ar trebui să te așezi la masă în trapeza unei mănăstiri. Acolo vei descoperi care sunt calitățile inconfundabile ale unei retete romanesti!

Un astfel de popas am făcut și noi deunăzi la Mănăstirea Dervent, nu departe de viile ce se oglindesc în apa Dunării, la Ostrov, și de insula zisă și Păcuiul lui Soare, unde cândva, după legendă, a fost înălțată bogata catedrală a Mitropoliei Vicinei (cea mai nordică mitropolie a Bizanțului din vechime). De la părintele Casian, am aflat cum se prepară ciorba de pește, „ca la Mănăstirea Dervent”.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi dați pe răzătoare, 2-3 țeline, puțin hrean.

Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti.

×