Zice-se că lintea și bobul, surate cu mazărea și fasolea, s-ar fi aflat printre ingredientele bucătăriei strămoșilor daci. Și până nu demult, adică până colea, după al doilea Mare Război, au continuat să fie și ingredientele bucătăriei țărănești, mai ales a celei sudice.
Mâncărica de bob, despre care aflai și eu într-unul dintre satele din Teleorman, e un fel de iahnie, în care abundă drept condiment mărarul. Mai sățioasă - încă -, mai neobișnuită la gust este însă ciulamaua de bob, a cărei rețetă v-o dărui și eu dis-de-dimineață.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
După ce se curăță bobul de codițe, se spală și se fierbe în apă clocotită cu sare, împreună cu o ceapă tocată mărunțel.
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR