x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de joi. Șalăul Duduiei (creat pentru Elena Lupescu)

Rețeta zilei de joi. Șalăul Duduiei (creat pentru Elena Lupescu)

18 Iun 2015   •   07:18
Rețeta zilei de joi. Șalăul Duduiei (creat pentru Elena Lupescu)

O dată cu reeditarea „Dictaturii gastronomice” a lui Constantin Bacalbașa, cronicarul Bucureștilor de altădată intră tot mai mult în atenția publicului și ca autor de cărți de bucate. În „Dictatura gastronomică”, Bacalbașa, jurnalistul, face și mici, nevinovate trimiteri la situația politică a vremii... prin denumirile unor rețete.

Citește și Rețeta zilei de vineri. Calcan fript „pescărește”

Astfel, va aminti de „regență”, profitând de faptul că în marea bucătărie franceză există o serie de preparate numite „Regence”), de „marele vecin” sovietic („Șalăul sovietic” fiind una dintre aceste rețete) sau chiar o va pomeni pe Duduia - respectiv Elena Lupescu, care în acea perioadă era metresa regelui Carol al II-lea. Nu știm încă dacă acest fel de preparare a peștelui era pe placul Elenei Lupescu, nici dacă denumirea rețetei ascunde un omagiu sau o ironie (deși înclinăm să credem că despre aceasta din urmă este vorba). Dar iată rețeta.

„Într-o cratiță pune unt, o ceapă rasă, puțin pătrunjel, 50 g de ciuperci tăiate subțire. Culcă șalăul deasupra, adaugă 4-5 linguri de vin alb, câteva linguri de apă.................

Citește rețeta amai departe pe ANTENA SATELOR


×
Subiecte în articol: reteta zilei salau