x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de joi. Știucă în sos de vin (rețetă pentru Schimbarea la față)

Rețeta zilei de joi. Știucă în sos de vin (rețetă pentru Schimbarea la față)

06 Aug 2015   •   08:34
Rețeta zilei de joi. Știucă în sos de vin (rețetă pentru Schimbarea la față)

 Casa lui Moș Lucaci se sprijină pe tălpile ei de lemn, de piatră de râu și de lut. În mijlocul curții, cu mustățile muiate în câteva picături de țuică, bărbatul ne spune cum e cu ziua aceasta de 6 august. "Apoi, din ziua de Probejenie - ori Schimbarea la față, nimic nu mai rămâne cum o fost. Începe a se face toamnă". O pală de vânt îi zvârle în față o frunză îngălbenită, iar omul o prinde și-o răsucește între degete. "Pădurea își schimbă culorile, florile prind să miroasă a umed, iar iarba... iarba de-acu' nu mai crește...".

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)

Hotarul dintre vară și toamnă e-al berzelor ce se pregătesc "de ducă". Da'n Postul Sântei Mării 6 august e și zi de "dezlegare" la pește.

Cu ani în urmă, cât trăia Tușa Maria, ea era stăpână între oale și cratițe. Dar peștele, la ceas de sărbatoare, tot Moș Lucaci îl gătea. Azi ne dezvăluie rețeta de știucă în sos de vin.

Cu mână sigură, curăță solzii. Știuca rânjește - cu dinții-capcană, gata să prindă un deget. Dar bătrânul n-o ia în seamă. Cu o lovitură de cuțit îndepărtează capul de trup. Îl curăță de cele rele dinăuntru.

Citește rețeta integral pe ANTENA SATELOR

×