x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marţi. Supă de praz (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de marţi. Supă de praz (rețete românești pe gustul tău)

17 Noi 2015   •   11:02
Rețeta zilei de marţi. Supă de praz (rețete românești pe gustul tău)

 Dacă vrei să cauți retete romanesti, neaose, atunci în Oltenia de sub munte trebuie să te duci! Acolo e, zic unii, chiar fieful retetelor romanesti... Iar Oltenia fără praz e ca mâțul fără coadă, zice o vorbă veche și eu nu îndrăznesc să spun împotrivă. Cu praz sau fără praz, mie Oltenia mi-i dragă, întâi de toate din pricina oamenilor ei.

Și pentru că am intrat în post și mulți dintre domniile voastre poate vreți să țineți rânduiala, vă propun de astă-dată o rețetă oltenească de Supă de praz (cu smântână - pentru cei care vă „dedulciți”, încă, și fără ea, pentru aceia care țin totul cu strictețe).

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

Ai nevoie de: 500 g praz, doi morcovi, o ceapă, 3 cartofi, o legătură de pătrunjel verde, sare; facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână (facultativ), crutoane.
Cum se procedează: Prazul se curăță de foile exterioare și de partea verde mai fibroasă, după care..............

Află pe ANTENA SATELOR detaliile preparării acestei retete romanesti.

×