Dacă vrei să cauți retete romanesti, neaose, atunci în Oltenia de sub munte trebuie să te duci! Acolo e, zic unii, chiar fieful retetelor romanesti... Iar Oltenia fără praz e ca mâțul fără coadă, zice o vorbă veche și eu nu îndrăznesc să spun împotrivă. Cu praz sau fără praz, mie Oltenia mi-i dragă, întâi de toate din pricina oamenilor ei.
Și pentru că am intrat în post și mulți dintre domniile voastre poate vreți să țineți rânduiala, vă propun de astă-dată o rețetă oltenească de Supă de praz (cu smântână - pentru cei care vă „dedulciți”, încă, și fără ea, pentru aceia care țin totul cu strictețe).
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Ai nevoie de: 500 g praz, doi morcovi, o ceapă, 3 cartofi, o legătură de pătrunjel verde, sare; facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână (facultativ), crutoane.
Cum se procedează: Prazul se curăță de foile exterioare și de partea verde mai fibroasă, după care..............
Află pe ANTENA SATELOR detaliile preparării acestei retete romanesti.