Nu sunt deloc puține rețetele pe care bucătarii Casei Regale a României le-au creat pornind de la evenimentele istorice sau în onoarea prinților și a regilor, fie că e vorba despre neamțul Edner, care gătea la Curtea de la București pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, fie că-l amintim pe Iosif Strassman, cel din urmă gastronom regal.
Vezi și alte retete tradtionale romanesti
Cu 80 de ani în urmă, voind a-i face un dar Marelui Voievod de Alba Iulia, Alteța Sa Regală Principele Mihai - fost și viitor rege al României, în acel context istoric -. Strassman creează rețeta pe care o voi aminti acum: Turnedourile Marele Voievod de Alba Iulia.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Ai nevoie de mușchi de vacă. gulii. bureți, carne de porc, crutoane prăjite, tarhon, roșii, sare, piper și cimbru, ou, unt, ceapă, o felie de franzelă și puțin sos spaniol.
Află rețeta pe ANTENA SATELOR