Campania de „conservărit” e pe sfârțite. Dar... chiar dacă vinetele din piață sunt cam mărunțele, încă pot fi folosite pentru vreuna dintre rețetele românești care îți sunt pe plac. Poate chiar aceasta de gogoșari umpluți cu vinete, care face deliciul oricărui amator de gusturi neobișnuite.
Rețeta am aflat-o și eu într-o toamnă, la Prejmer, unde avea loc un... concurs de conserve pentru iarnă... știut fiind că gospodinele de acolo sunt tare pricepute la așa ceva.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Cum se prepară delicioasa rețetă?
Ai nevoie de 30 de gogosari mari, 15 vinete mijlocii, 2 kg de rosii, o capatana de usturoi, trei sferturi de litru de ulei, 3 linguri de miere, cateva foi de dafin, sare, piper.
Află pe ANTENA SATELOR modul de preparare al acestei retete romanesti.