x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de sâmbătă. Boboc de gâscă în sos de vin

Rețeta zilei de sâmbătă. Boboc de gâscă în sos de vin

18 Iul 2015   •   06:10
Rețeta zilei de sâmbătă. Boboc de gâscă în sos de vin

 Mai sunt doar vreo două zile până la Sânt Ilie, dar fiindcă ne-a ieșit weekendul acesta-n cale (va trebui să-i aflu un alt cuvânt să-i zic pe nume, până nu m-or lua unchii și mătușile la goană pentru siluirea limbii române), pentru că tot veni sâmbăta și-i rost de iarmaroc și de zăbavă, eu zic să vă dăruiesc o rețetă pe măsură. Mai ales că (vă zic asta în șoaptă, să nu ne-audă sfântul, că nici Dumnezeu n-a vrut la vremea lui să-i zică în ce zi anume s-a născut - de teama fulgerelor de bucurie pe care Sânt Ilie le-ar fi azvârlit din cer), putem lungi sărbătoarea, pe românește vreo trei zile.

Pentru mesele largilor ospețe din mijlocul verii, vă dăruiesc azi rețeta de Boboc de gâscă în sos de vin. Și zău c-o să vi se pară gustoasă!

 Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)

Ai trebuință de un boboc de gâscă de vreo 2 kilograme, un kil de ceapă, un sfert de kilogram de arpagic, vreo 10 căței de usturoi (o căpățână), 5-6 roșii proaspete, din grădină, un sfert de litru de vin alb, o legătură de verdeață, sare și piper.

Bobocul de gâscă, o dată curățat și spălat - „grijit”, cum se spune - se porționează, se rumenește în untura care a fost prelevată de la pasăre (sau în unt), după care se adaugă în cratiță ceapa, arpagicul și usturoiul - toate tocate mărunt - și se toarnă un fir subțire de apă, ca să se pârpălească toate înăbușit.

Afli rețeta mai departe de pe ANTENA SATELOR

×