x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de sâmbătă. Crumpe pe plec (rețetă bănățeană)

Rețeta zilei de sâmbătă. Crumpe pe plec (rețetă bănățeană)

26 Sep 2015   •   08:18
Rețeta zilei de sâmbătă. Crumpe pe plec (rețetă bănățeană)

Ați auzit vreodată de… crumpe pe plec? Dacă nu sunteți bănățeni – și nu puteți fi cu toții – atunci ce-l mai probabil e să nu știți ce-nseamnă asta. Dar rostul meu e să vă aduc dinainte și regionalismele culinare.

Crumpe sau crumpi – așa sunt numiți cartofii, în Banat. Iar „plecul” nu are nici o legătură cu… plecatul, ci e numele tingirii în care aceștia dintâi se pregătesc… dacă ai la îndemână și niște… clisă. Adică, slănină afumată. Și niscaiva cârnați de porc. Acum, că ne-am lămurit, să trecem la rețetă.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Pentru a prepara Crumpe pe plec, cureți cartofii și-i tai în felii subțiri și rotunde. Se vor da și câteva cepe pe răzătoare..................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR.

×