Ați auzit vreodată de… crumpe pe plec? Dacă nu sunteți bănățeni – și nu puteți fi cu toții – atunci ce-l mai probabil e să nu știți ce-nseamnă asta. Dar rostul meu e să vă aduc dinainte și regionalismele culinare.
Crumpe sau crumpi – așa sunt numiți cartofii, în Banat. Iar „plecul” nu are nici o legătură cu… plecatul, ci e numele tingirii în care aceștia dintâi se pregătesc… dacă ai la îndemână și niște… clisă. Adică, slănină afumată. Și niscaiva cârnați de porc. Acum, că ne-am lămurit, să trecem la rețetă.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Pentru a prepara Crumpe pe plec, cureți cartofii și-i tai în felii subțiri și rotunde. Se vor da și câteva cepe pe răzătoare..................
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR.