Se împlinește astăzi un deceniu de când acela pe care ne-am obișnuit să îl numim „patriarhul gastronomiei românești” s-a dus să ceară rețete de la îngeri și să le gătească lor borșul de pește, hribii cu smântână și mămăliguța pe pături, așa cum se face în „țările” României.
Dacă ar fi astăzi lângă noi, cu siguranță ne-ar învăța cum se face un pește pe cărbuni, că tare-i mai plăcea și să pesscuiască, și să mânce bucate gătite din viețuitoarele astea ale apelor.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Ai trebuință deci de 2 kg de pește, 2 ardei iuți, o lingură de sare, un litru de apă, verdețuri și-o lingură de oțet.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR