x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Gulaș de miel

REŢETA ZILEI: Gulaș de miel

17 Apr 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Gulaș de miel

Ingrediente:

2 kg carne de miel, 1 kg de roșii, 1 kg de cartofi, 3 cepe, 3 ardei grași, 5 căței usturoi, o lingură boia iute, 2 linguri boia dulce, o lingură chimen, 3 frunze de dafin, 3 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală bine carnea de miel în apa în care se adaugă 3-4 linguri de otet și se taie apoi în bucăți potrivite. Se taie ceapa, usturoiul, roșiile și ardeii în bucăți de mărime medie. Se pun roșiile într-un vas separat și se rumenește carnea de miel pe toate părțile în uleiul incins. Peste carne, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii și se lasă 10 minute să se înmoaie, amestecând din când în când. Se pune boiaua și chimenul, se așteaptă să se rumenească puțin și, la final, se adaugă roșiile și foile de dafin, completând cu apă până când se acoperă carnea. Se lasă gulașul să fiarbă, iar în acest timp se curăță cartofii, se taie bucăți potrivite iar când apa a scăzut și carnea este aproape fiartă, se pun și cartofii. Se mai lasă pe foc până când fierb cartofii și se pune pătrunjel la final.

 

 

×