Unde altundeva sa cauti adevaratele retete romanesti daca nu acolo unde ele au fost consemnate de demult, adica in primele noastre carti de bucate?
Ouale nemtesti se fac - zicea Ecaterina Comsa, pe la inceputul anilor 1900 - intr-o tigaie de ochiuri (cu adancitura pentru fiecare ousor), prajite-ntr-o lingura de unt fierbinte. Oul se sparege si se pune-n „scufundatura” cat untul face spume albe si nu a inceput a se rumeni. Apoi flacara se face mica-mititica si ochiurile se coc in fierbinteala untului. Ouale ochi nemtesti sunt, am zice astazi, „bomba calorica”.
Prin comparatie, ochiurile romanesti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau alta grasime... cel putin nu la inceput, ca reteta, se va vedea, are si ea capcanele ei.
Cum se fac, dara, ochiurile romanesti?
...........
Citește mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI